Bu veriler, Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürme zamanlaması konusunda yatırımcılara daha net bir bakış sunabilir.

Enflasyon Endişeleri Artıyor

PTT'den Yardım Kampanyası: Nakit Avans İmkanı! PTT'den Yardım Kampanyası: Nakit Avans İmkanı!

ABD'de önemli olan temel kişisel tüketim harcamaları endeksinin Şubat ayında yüksek seviyelerde seyretmesi bekleniyor. Bu durum, ABD'li politika yapıcıların bu yıl içinde planladıkları üç faiz indirimi beklentilerini engelleyebilir.

Faiz İndirimi Beklentileri Değişiyor

Fed Bank of Atlanta Başkanı Raphael Bostic'in Pazartesi günü yaptığı açıklamalar, bu yıl sadece bir faiz indirimi olabileceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum, swap piyasalarında Haziran ayı için faiz indirimi olasılıklarının yüzde 69'dan yüzde 65'e düşmesine neden oldu.

Altın Yüksek Seviyelerde İşlem Görüyor

Altın, merkez bankasının uzun zamandır beklenen parasal genişleme adımlarına yönelik artan beklentilerle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.

ABD Doları Zayıf

Çin Merkez Bankası'nın yuan için beklenenden daha güçlü bir referans oranı belirlemesinin ardından ABD doları zayıfladı, bu da altına bir miktar destek sağladı.

Piyasalardaki Durum

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0,5 değer kazandıktan sonra sabit kalarak ons başına 2.172,97 dolar seviyesinde işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise nispeten sabit kaldı. Diğer kıymetli metaller arasında gümüş ve platinde belirgin bir değişim görülmezken, paladyum ise hafifçe yükseldi.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri