Türkiye'de emeklilerin ücret eşitsizliğine yönelik arayışlar devam ederken yeni bir iddia göndeme geldi.

En düşük emekli maaşı alan emekliye destek için yeni formül aranıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından yürütülen yeni bir çalışma var.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL alan emekliler için sosyal destek kapsamında ‘bölgesel destek’ formülü üzerinde çalışılıyor.

DESTEK İÇİN KRİTER NE OLACAK?

Detayları CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı. Türkiye'de 16,5 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ila 17 bin lira arasında emekli aylığı alıyor. İşte en düşük emekli maaşı alan emekliye destek için çalışma başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında ‘Emekliye Bölgesel Destek’ formülü üzerine çalışılıyor.

EMEKLİLERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Edinilen bilgiye göre, çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı 10 bin lira kriteri olacak. Yani hane geliri 10 bin lira olan emeklilere destek verilecek. Emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması da değerlendiriliyor. Verilecek destekte kriter bölgelerin ihtiyaçları olacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ BARINMA SORUNUNA DİKKAT ÇEKİLDİ!

AK Partili kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde çalışıldığını ifade etti. Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor.

ŞARTLAR!

Düzenlemeden yaralanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kirada oturması şartı aranacak. Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından kabine toplantısında sunulacak. Yasal düzenleme için ise çalışmanın meclise gönderilmesi bekleniyor. Seçimlerin ardından ilk grup toplantısı: Erdoğan ne mesajlar verecek?

ADALETSİZLİKTEN EN ÇOK ETKİLENEN İLLER...

589 Bin nüfusunun 164 bini emekli olan Zonguldak emekli nüfusunun en yoğun olduğu şehir olurken emekli maaşlarındaki düşüklük ve adaletsizlikten de en çok etkilenen şehir oluyor. 

Yılın ikinci yarısında asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelebilir! Görüşmeler başlıyor... Yılın ikinci yarısında asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelebilir! Görüşmeler başlıyor...

Esnafın çalışan kesime göre fiyat belirlediği Zonguldak'ta emeklilerin maaşlarının düşüklüğü adaletsizliğin de artmasına neden oluyor. 

Kira ve konut satış fiyatlarında da Türkiye'nin en pahalı illeri arasında yer alan Zonguldak'ta ücret adaletsizliğinin yol açtığı dengesizlik her geçen gün büyüyor.