Şirket, katma değeri yüksek kimyasal ürünler üretmek ve emisyonları azaltmak amacıyla toplam değeri 256 milyon doları bulan iki önemli proje için harekete geçiyor.

Stratejik Yatırım Kararı

Tüpraş'ın açıklamasına göre, "İzmit ve İzmir Rafinerisi Propilen Splitter Projesi" ile "İzmir Rafinerisi Propan Propilen Depolama ve Satış Sistemi Tesisi Projesi" adlı iki önemli yatırım projesine toplamda 256 milyon dolarlık kaynak aktarılacak. Bu adım, şirketin stratejik dönüşüm planının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

T Ü P R A Ş

Piyasadaki Performans

Tüpraş hisseleri geçen hafta %0,8 değer artışıyla 189,9 TL'den kapanarak yeni bir haftalık zirve elde etti. BIST 100 endeksinin %1,23 gerilemesine rağmen, Tüpraş hisseleri piyasadan pozitif ayrışarak yatırımcıların dikkatini çekti. Ayrıca, hisse 2024 yılında yükseliş trendine devam ederken pozitif haftalık kapanış serisini 5. haftaya taşıdı.

Finansal Durum

InvestingPro platformu, Tüpraş'ın finansal sağlık karnesini üstün performansla değerlendiriyor. Şirketin finansal görünümünde herhangi bir zayıflık tespit edilmezken, adil değeri orta belirsizlikle 222 TL olarak hesaplanmış durumda. Tüpraş, bu değerlendirmeyle BIST şirketlerinin finansal görünümlerini hızlı bir şekilde değerlendirebilecek bir konumda bulunuyor.

En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül... En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül...

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri