Yatırım araçları, aylık performanslarını gösteren verilere göre değerlendirildi. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde, külçe altın %0,35 oranında reel getiri sağladı. Ancak, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde külçe altın %2,06 oranında kayıp yaşattı.

Üç aylık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %7,23, TÜFE ile indirgendiğinde ise %2,37 oranlarında en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Buna karşın, BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %8,14, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,30 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YATIRIMCISINA EN ÇOK GETİRİYİ SAĞLADI

Altı aylık değerlendirmede BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %1,76 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlarken; TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,26 oranında kaybettirdi. Yıllık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %22,25, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,93 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

ZSMMMO Başkanı Hasan Kahveci, "Mali Müşavirlere Ek Ücret Ödenmeli!" ZSMMMO Başkanı Hasan Kahveci, "Mali Müşavirlere Ek Ücret Ödenmeli!"

YILLIK PERFORMANS VE KAYIPLAR

Yıllık değerlendirmede Euro, Amerikan Doları ve BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ise kayıplar yaşattı. TÜFE ile indirgendiğinde ise Euro, Amerikan Doları, BIST 100 endeksi, mevduat faizi (brüt) ve DİBS, yatırımcısına kayıplar yaşattı.

Aybüke Ünal

Ekonomi Haberleri