Saffet Bozkurt konuşmada “9 aydır yaptıklarımız Posbıyık’ın 25 yılda yaptıklarından bin kat daha fazladır. Bu kadar net söyleyebilirim.“ ifadelerini kullanırken, Sezer konuşmasında “14 yıl önce belediyeye katılmış olan Ören’e Belediye Başkanı olarak, çamur deryası olan bu yolundan gelsem, oy istemeye ben şahsen utanırım” diyerek Halil Posbıyık'a göndermede bulundu. 

Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı İbrahim Sezer’in seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği Kdz.Ereğli Ören Mahallesi Mitingine halkın yoğun katılımı vardı. Ören Halkı İbrahim Sezer’i ve Saffet Borkurt’u alkış yağmuruna tuttu. Ören Mahallesi seçimde kararını İbrahim Sezer’den yana kullanacağı sloganlarını attı.  

ANDİÇ “ŞEHRİN EN BÜYÜK PROBLEMİ 80 YAŞINDA OLAN BELEDİYE BAŞKANIDIR”
Kdz. Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Mücahit Andiç konuşmasında Ereğli'nin son 5 yılda her geçen gün geriye gittiğini belirtirken, yine bölgenin hiçbir belediyecilik hizmetinden faydalanamadığını söyledi. “Bunun en güzel örneklerinden biride Ören Mahallesi’dir.“ dedi.

Andiç konuşmasında;
“Ören hem hizmet alamadığı gibi her geçen gün geriye gitti. Genel başlıklarla verecek olursam şehrimizin imar sorunu var, trafik sorunu var, şehrimizin alt yapı sorunu var. Ama bu şehrin en büyük problemi 80 yaşındaki belediye başkanıdır. Allah nasip ederse bu büyük problemi siz çözeceksiniz diğer problemleri de 31 Mart akşamından sonra İbrahim Sezer başkanımla, milletvekilimizle beraber bizler çözeceğiz “dedi.

BOZKURT “BİZİM 9 AYDAKİ HİZMETLERİMİZ, POSBIYIK’IN 25 YIL YAPTIKLARININ BİN KATIDIR”
Sözü alan Milletvekili Saffet Bozkurt ise konuşmasında öncelikle Ören Halkı’na bu soğuk havada miting alanını doldurduğu için teşekkür etti. Bu çoğunluğun 31 Mart akşamının ayak sesleri olduğunu belirtti. 

Milletvekili Saffet Bozkurt konuşmasında;
“Dün buraya Halil Posbıyık gelmiş, arkamızdan atıp tutmuş, hepsi yalan. İlçe başkanı olduğumdan bugüne kadar Ören için belediyenin sorunu olmasına rağmen bizler elimizden gelen her çabayı göstermeye çalıştık. Sorunlarını hep ele aldık. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler şehrin sorunlarına hep hakimdik. Milletvekilliğimiz döneminde bu sorunların çözümü için hızlı çalışmalar başlattık. 

Devlet Hastanemizin yan tarafında Kdz. Ereğli Diş Hastanesi’nin inşasına başladık. Son aşamaya gelen Diş Hastanemizin bitirilmesinden itibaren size hizmet vermeye başlayacak. Yaz ayında özel polikliniklere ihtiyaç duymadan buradan tüm üniteleriyle hizmet almaya başlayacaksınız. Sizlere hayırlı uğurlu olsun. 
 Ereğli çevre yolunu yıllardır yapılmasını Ereğli hatta Alaplı dahil herkes bekliyordu. Kepez’deki bu trafik yoğunluğunu kaldırma adına beklenen bir projeydi. Bakanlarımızla görüşerek bu problemi ortadan kaldırdık. 

Bunun yanında Üniversite Kampüsümüz eski Devlet Hastanesi olan yerde hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor. Öğrenci yurdumuzun yakında ihalesi yapılacak.
Subaşı Bölgesi’ne Organize Sanayi çalışmaları devam ediyor. Anlaşılacağı üzere Ereğli’mizin her bölgesinde hizmet adına çalışmalarımız var. 9 aydır yaptıklarımız Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın 25 yılda yaptıklarından bin kat daha fazladır. Bu kadar net söyleyebilirim. “

“25 YILDIR EREĞLİ'DE DEĞİŞEN HİÇ BİRŞEY YOK.”
Saffet Bozkurt konuşmasının satır arasında “Ören Mitinginde Ören Halkı’na Posbıyık Doğalgaz konusunda suçu bize atıyormuş, o zaman neden 14 yıldır bu bölgenin revizyon çalışmalarını yapmadın?” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Saffet Bozkurt’un konuşmasında yer verdiği ifadeler şu şekilde;
“25 yaşında, 30 yaşında olan gençlerimize bu geçen zamanda Ereğli’de değişen ne gördünüz diye sorsak, koca bir hiç diyecekler. Onun için sadece Festival. Evet festivalde olacak. Bunu İbrahim Sezer ile çok daha güzel şekilde yapacağız.”

BOZKURT ”KALETEPE’Yİ VE LİMANI TEKRAR EREĞLİMİZE KAZANDIRDIK.”
Kaletepe’yi bakanlarımız ile görüşerek Ereğli’mize kazandırdık. Halil Posbıyık bize teşekkür etti. Ereğli Limanı Kdz.Ereğli Belediyesi’nden alınmak üzereyken girişimlerimiz sonucunda limanı da kurtardık. Bunu da biz yaptık. Yine belediye başkanı bize teşekkür etti.

Yine başka bir mevzuya değinmek gerekirse size soruyorum. Bu Doğalgaz sorunu eğer bizim sorunumuz ise Belediye Başkanı bize söylemiş olsa idi biz bu sorunu çözmez miydik? Peki 14 yıldır Ören’imize imar neden gelmedi? İmar düzenlemesini yapacak olan Ereğli Belediyesi neden yapmadı? Bu bölgede İmar yapılmış olsaydı Doğalgaz gecikir miydi? Belediye Başkanı’nın böyle bir düşüncesi ve çalışması hiç olmadı. 2019 yılında Halil Posbıyık revizyon çalışmaları başladı dedi. Bizi de Belediye’ye davet etti. Sinevizyon gösterisi sonrası kendisine, Ören, Kıyıcak, Hamzafakıhlı dahil mi diye sorduğumda yok dedi. Ören Mahallesini bile katmadığınız bu revizyon neyin revizyonu dedim.

“BÜTÜN SUÇU BİZE YIKMAYA ÇALIŞIYOR”
 Biz bu sorunları İbrahim Sezer de dahil takibini yaptık. Düzce’de Dergaz ile görüştük. Belediye kendi üstüne düşen yükümlülükleri hiçbir zaman ifa etmedi. Hükümetimiz sırf vatandaşımız bu imar sorunu olan yerlerde mağdur olamasın diye yasa çıkardı. Bu yasaya rağmen belediye Dergaz ile belediye arasındaki yazışmalara bile cevap vermedi. Bugün bütün suçu üzerimize yıkmaya çalışıyor.  Bu tür tutumlara girerseniz çok büyük hataya düşersiniz. 80 yaşına gelmişsin halen Ören’e gelerek yalan yanlış şeyler söylüyorsun. Sana yakışmıyor başkanım. Artık bırak git torun sev. 

“BOZKURT” 25 YILI GEÇTİM, SON BEŞ YILDIR VAR MIYDIN YOK MUYDUN BELLİ DEĞİL!”
“25 yılı bırakıyorum da son 5 yıldır belediye de var mıydın yok muydun belli değil.  Düğün dernekte yoktun, cenazede yoktun, vatandaşın sorununda yoktun. Sen bu saatten sonra nerede olacaksın.”

“ZONGULDAK ALDI BAŞINI GİDİYOR”
“Ak Parti Belediyesi olan Zonguldak Belediyesi yatırımlarda büyük bir atılım yaptı. Bakanlar ile hükümet ile ele ele vererek Zonguldak aldı başını gidiyor.  Bunu da 31 Mart sonrası gerçek hizmeti Ereğli’mize taşıyacağız. Ereğli’mizin şahlanışına şahitlik edeceğiz. “

Ereğli, Amasra, İstanbul, Trabzon, Samsun'da var Zonguldak'ta niye olmasın? Ereğli, Amasra, İstanbul, Trabzon, Samsun'da var Zonguldak'ta niye olmasın?

“HALİL POSBIYIK GÜNÜ KURTARMA ÇABASINDA”
“Halil Posbıyık’ın söylediği sözler günü kurtarmak için söylediği sözler. Tamamen hayal ürünü. Sözde Ören’den çelik boru esirgemişiz. Daha düne kadar bana bu memlekete kazandırdıklarım için, bu mimarın baş kahramanı Saffet Bozkurt diyordun. Soruyorum şimdi bunu yapan Bozkurt çelik boruyu esirger mi? 9 aydır yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bu tür söylemlere inanmayın.”

“BEN BU YOLDAN 14 YIL ÖNCE BELEDİYEYE KATILMIŞ ÖREN’NİN BU YOLUNDAN GEÇSEM UTANIRIM”
Örenle ilgili beklentileri bildiğini kaydeden Sezer, Cumartesi günü Anadolu Otelde birbirinden güzel projelerini ve Belediye Meclis üyelerini tanıtacağı etkinliğe Ören Halkı’nı da davet etti.
“Bu mitinge gelirken ışıkların altında bu yolda parlayan çamur deryasını gördüm. 14 yıl önce belediyeye katılmış olan Ören’e belediye başkanı olarak gelsem ben şahsen utanırım. Bu mahallenin fiziki yapısı Ören Halkı’na hiç yakışır değil. Size yalan vaatlerde bulunmayacağım. Biz geldiğimizde özellikle Aşağı Ören dahil olmak üzere size yakışır bir mahalle gerçekleştireceğiz. İkinci olarak Doğalgaz gelmesi konusunda vekilimiz ile çalışmalarda bulundum. Belediye başkanının dediği gibi eğer sorun çelik borusu ise vekilimiz buraya yarın tırlar dolusu çelik boruyu aktarır.”

“Problemleri biliyoruz dedik. En çok sorun teşkil eden mahallelerden birisi Ören. Biz bu sorunların üstesinden en kısa zamanda geleceğiz, doğalgaz bizim dönemimizde gelecek. “

ÇÖPLERİ TOPLAYAN TEMİZLİK İŞÇİLERİMİZ CHP SEÇİM BÜROLARINI TEMİZLİYOR”
“Diğer sorun çöpler toplanmıyor diye bize çok şikayet geliyor. Niye toplanmıyor biliyor musunuz? Belediye temizlik personeli şoförleri son günlerde CHP seçim arabalarının şoförlüğünü yapıyor. Temizlik işçileri CHP’nin seçim bürolarını temizliyor. 

Bilgimiz var, becerimiz var, milletvekilimiz var, teşkilatlarımız var. Biz sizin hak ettiğiniz en güzel hizmeti yapacağız.”