Zonguldak'ta, yenilik ve güzel girişimlerin önüne çeşitli engeller konulması tartışmaları gündemi meşgul ediyor. İlde ortaya konulan yenilikçi fikirlerin veya girişimlerin hayata geçirilmesi sıklıkla "İstemezuk" zihniyetiyle karşılaşıyor. Bu durumda, mevzuat, kanunlar veya bazı çıkar gruplarının baskısıyla yeniliklerin önü kesiliyor ve hatta yasaklanıyor.

Fındık üreticilerine dönüşüm projesi! Fındık üreticilerine dönüşüm projesi!

Zonguldak’ta yenilik veya güzel bir girişimcilik olunca malum kafa devreye giriyor ve işin olurunu ortaya koyacağına “İstemezuk” zihniyetiyle mevzuat, kanunlar veya kendi yandaşlarının çıkarını ortaya koyarak yasaklıyor.
Zonguldak’ın bir önceki Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Karadeniz sahilinin gerektiği gibi kullanılmadığı siteminin ardından girişimcilerin tekne gezisi ve balık-ekmek gibi yatırımını engelleyen zamanın Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan zihniyetinin benzeri bürokraside hortladı.
Ereğli, Filyos, Bartın Amasra başta olmak üzere Samsun, Trabzon gibi Karadeniz illerinin tamamında olan tekne turu ve teknede balık-ekmek hizmeti Zonguldak’ta yasak! Yıllardır “Yaşanabilir Zonguldak” sloganını bir adım öteye getirip icraata dökemeyen zihniyet, ya seçilmiş ya atanmışlarla kentin önünü tıkamaya devam ediyor. 

DÜN KAPRİS, BUGÜN MEVZUAT!
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde hizmet veren balık restoranı mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle boşaltma kararı verildi. Zamanın Valisi Mustafa Tutulmaz’ın limanda iskeleyi yapacağını söylemesine rağmen zamanın Belediye Başkanı Salim Alan’ın kaprisini geçilememişti. Zonguldak’a hizmet, dün kapris, bugün ise mevzuata takıldı. 
Ancak restoran için şok bir karar çıktı. Balıkçı restoranının Tarım İl Müdürlüğü yönetmeliklerine aykırı olduğu gerekçesiyle boşaltılması istendi.
Alınan karar sonrasında restoran sahibi büyük şok yaşarken, vatandaşlar ise büyük üzüntü yaşadı.

ZONGULDAK-KOZLU’YA RENK KATMIŞTI
Kısa bir süre içerisinde hizmete giren balık restoranı Zonguldak ve Kozlu halkı tarafından büyük beğeni toplamış, turizm için büyük bir atılım olmuştu. Alınan karar sonrasında Kozlu halkı bu karara büyük üzüntü yaşayarak tepki gösterdi.

Zonguldak Haberleri