Günde 100'ün üzerinde depremin meydana geldiği ülkemizde, son depremler hakkındaki veriler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılıyor.

TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale! TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale!

TÜRKİYE GÜNLÜK DEPREM GERÇEĞİ

Ülkemizin deprem gerçeğiyle yüzleştiği bir dönemde, son deprem haberi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden geldi. Sabah saat 07:34'te meydana gelen depremin derinliği 7.04 km olarak kaydedildi, şiddeti ise 1.5 olarak açıklandı.

ZONGULDAK'TA DEPREM RİSKİ

AFAD tarafından yayınlanan Türkiye deprem risk haritasına göre, Zonguldak 2. derece risk bölgesinde bulunuyor. Bu durum, Zonguldak'ın deprem riski altında olduğunu gösteriyor. 2. derece risk bölgesinde yer alan diğer iller arasında ise şunlar bulunuyor: Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Depremlerin ülkemizdeki sık yaşanma gerçeği, halkın ve yerel yönetimlerin deprem hazırlıklarına olan duyarlılığını artırma ihtiyacını bir kez daha gösteriyor.

Aybüke Ünal