Çekirge Devlet Hastanesi'nde yıllarını geçiren ve yüzlerce hastaya şifa dağıtan Aktaş, artık emekliliğin tadını çıkaracak.

Hemşirelik kariyerine 1979'da SSK Ankara Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olarak başlayan Nevriye Aktaş, zorunlu hizmetini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra tayini Çekirge Devlet Hastanesi'ne çıktı. Başhekimlerin ve yöneticilerin değiştiği yıllarda bile sağlık alanındaki hizmetini özveriyle sürdüren Aktaş, çalıştığı süre boyunca sevgi ve saygıyla anılan bir isim oldu.

A W177400 03

Mesleğini tutkuyla icra eden Aktaş, yaş haddi nedeniyle artık emekli olma kararı aldı.

Milletvekili Eylem Ertuğrul'un önergesine yanıt! Ücretli ve atanamayan öğretmenlere ilişkin açıklama... Milletvekili Eylem Ertuğrul'un önergesine yanıt! Ücretli ve atanamayan öğretmenlere ilişkin açıklama...

45 yıldır aynı hastanede mesleğini severek yapan Aktaş, yaş haddinden dolayı emekliliğe ayrıldı. Görev süresince hastanedeki birçok yeniliğe ve hizmete tanıklık etme fırsatı bulan Aktaş, “Göreve başladığımda erkek hastalarımız üst katta kadın hastalarımız alt kattaydı. Hem üst katta hem alt katta tedavi yapıyorduk. İlk gün yemekhaneyi bile bulamamıştım. O gün yemek yiyemedim. Daha sonra öğrendim. Doktor sayımız azdı. O zaman 5 doktorumuz vardı ama hemşire daha fazlaydı. Bir katta 100 hasta vardı. Gece nöbetlerimizde tek başımıza 100 hastaya bakıyorduk. Bir oda 8 yataklıydı ama ara yatağımız vardı. İki tane de sedyeyi yere koyuyorduk. 11 yatak oluyordu. 11 de refakatçisi vardı. O şartlarda görev yaptım” dedi.

A W177400 02

“Mesleğimi çok sevdim”

Zamanla cam enjektörlerden tek kullanımlık enjektörlere geçildiğini hasta odalarının iki kişiye düşürüldüğünü ve çalışma şartlarının daha iyileştiğini dile getiren Aktaş, “Mesleğimi severek seçtim. Hep hemşire olmak istiyordum ve oldum. Halen çalışmak istiyorum ama sürem dolduğu için çalışamayacağım. Her gün sabah 7’de buraya geldim. Akşam 16.30’da gittim. Hiçbir gün geç kalmadım. 45 yıl bana az geldi” şeklinde konuştu.

İHA

Zonguldak Haberleri