Zonguldak trafiğini rahatlatacak, Türkiye’nin en büyük projelerinden olan Filyos Projesine ulaşımı kolaylaştıracak, Kilimli ilçesine gelebilecek yatırımın önüne açacak Mithatpaşa Tünelleri ve sahil yolu projesinde tünel içi ve kavşaklarda çalışmalar tam gaz devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile takibini gerçekleştiren Ak Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, projenin tamamlanmasanı 45 gün kaldığnı açıkladı.   Zonguldak Platformunun topladığı 40 bin imza ile gündeme gelip 2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Mithatpaşa Tünelleri’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Zonguldak’tan Kilimli ilçesine yaklaşık 30 dakikada gidilebilen yolu 5 dakikaya düşürecek olan Mithatpaşa Tünelleri yılsonunda tamamlanacak. Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesinin yer aldığı Filyos’a ilk adımın atıldığı proje, aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu’na da dahil edilecek. 2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Mithatpaşa Tünelleri’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Zonguldak-Kilimli arasındaki 10,8 kilometrelik yol Mithatpaşa Tünelleri sayesinde 5,7 kilometreye düşecek. Yapımı devam eden tünellerin 2021 yılı sonunda tamamlanıp trafiğe açılması bekleniyor. Kent merkezinden Kilimli ilçesine ulaşımın sağlanacağı tüneller ile yaklaşık 30 dakika süren ulaşım 5 dakikaya inecek. Sıralı 4 tünel ve 8 tüpün bulunduğu Mithatpaşa Tünelleri’nin yıl sonunda hizmete açılması bekleniyor. Araçların şehir içine girmesini önleyecek olan Mithatpaşa Tünelleri’nin Gazipaşa Caddesi’ndeki trafik yükünü de büyük oranda alması bekleniyor. Filyos Vadi Projesi’ne ulaşımın ilk ayağı olacak olan tüneller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yakından takip ediliyor. AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, yapımı devam eden Mithatpaşa Tünelleri, Köprülü kavşak ve Kilimli sahil yolu çalışmaları hakkında açıklamalara bulundu.
 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Zonguldak'ın ulaşımını rahatlatacak projede sona gelindiğini sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaparak vatandaşlara müjdeyi verdi;

 

"Zonguldak merkezimizi, İkinci makas mevkiinde bulunan K-1 farklı seviyeli köprülü kavşağı ile başlayıp, 4 sıralı tünel ve bölünmüş yollarla Kilimli ilçemize bağlayacak olan projenin, tamamlanmasına 45 gün kaldı.

Cumhurbaşkanımızın daimi talimatları ile takibini gerçekleştirdiğimiz projede, tünel içlerindeki, aydınlatma, elektromekanik işler, fiber kablo serimi, sensörler, havalandırma fan motorları, gabarilerin montajı aşamasına gelinmiştir. Yine mevcut serimi yapılan Bitüm alaşımlı sathi kaplama asfaltın, binder ve son aşınma katının serimine 17 Kasım 2021 çarşamba günü başlanacaktır. Diğer yandan projenin tamamında yapılan peyzaj, çevre düzenlemeleri, şevler ve tünellerin giriş ayna düzenlemeleri devam etmektedir.

Zonguldak’ımıza olan sevdamızı, yürüyen, biten, başlayacak olan projelerimizle göstermeye devam edeceğiz. Bu projemizi de, 31.12.2021 tarihinde bitirme hedefimiz devam etmekte olup, çalışmalar planladığı hız ve zamanlama ile devam etmektedir. Halkımızın bilgisine arz ederiz."

Oltasını atan boş dönmüyor! Oltasını atan boş dönmüyor!