Zonguldak bu yılın 9 ayında vergi tahakkukunda 17, tahsilat tutarında 13, tahsilat oranında 6. sırada yer aldı. 


Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020 Eylül ayı İller İtibariyle Merkezi Yönetim Bütçe İstatistiklerini paylaştı. Zonguldak, bu yılın 9 ayında tahakkukta Türkiye 17. si olurken tahsilat oranında İstanbul'u da geçerek Kocaeli, Mersin, Tunceli, Rize, İzmir'in ardından 6. sırada yer aldı. 


Zonguldak Tahakkukta 17’ninci Sırada
Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Zonguldak tahakkuk eden vergi tutarı yüksekliği ölçeğinde iller sıralamasında 17’inci sırayı aldı. Ülkede tahakkuk eden vergi miktarının en yüksek olduğu 35 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Mersin, Antalya, Hatay, Adana, Tekirdağ, Konya, Manisa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Muğla, Zonguldak, Samsun, Diyarbakır, Balıkesir, Eskişehir, Aydın, Şanlıurfa, Trabzon, Sakarya, Çanakkale, Van, Mardin, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, AfyonKarahisar, Malatya, Erzurum ve Düzce olarak açıklandı.


Zonguldak Tahsilatta 13’üncü Sırada
Zonguldak 9 aylık kayıtta vergi tahsilatının en yüksek olduğu 30 il içinde yer aldı. Tahsilat tutarının en yüksek olduğu 30 il; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Mersin, Bursa, Hatay, Antalya, Tekirdağ, Adana, Manisa, Konya, Zonguldak, Samsun, Kayseri, Gaziantep, Muğla, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Trabzon, Çanakkale, Aydın, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Rize, Yalova, Edirne, Erzurum olarak sıralandı.


Zonguldak Tahsilat Oranınında 6’ıncı Sırada
Zonguldak vergi tahsilatının tahakkuka oranı bazında 6'ıncı sırayı aldı. Ülkede tahsilatın tahakkuka oranının en yüksek olduğu ilk 25 il; Kocaeli, Mersin, Tunceli, Rize, İzmir, Zonguldak, İstanbul, Hatay, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Trabzon, Ankara, Samsun, Bayburt, Ardahan, Kars, K.Maraş, Manisa, Isparta, Yalova, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Bingöl olarak kaydedildi.

Halk pazarına koştular! Halk pazarına koştular!