Türkiye genelindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı huzurevleri, yaşlı bakım merkezleri ve çocuk esirgeme kurumları, Zonguldak dahil 81 ilde toplamda 4 bin 392 temizlik görevlisi ve bakıcı alımı gerçekleştirecek. İlan, Zonguldak bölgesinde yaşayan 20 bin kayıtlı işsiz için umut kaynağı oldu.

Başvuru Koşulları ve Süreci

Başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olma gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, adayların 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinde belirtilen istihdam şartlarını sağlamaları ve belirli suçlardan mahkum olmamaları gerekiyor.

Erkek adaylar için askerlik durumlarına ilişkin belirli koşullar aranırken, adayların ilgili pozisyon için istenilen öğrenim düzeyinden mezun olmaları da bir diğer şart. Başvuruda bulunacak adayların, belirlenen öğrenim düzeyinin üstünde bir öğrenim düzeyine sahip olmaları durumunda, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanına sahip olmaları gerekiyor.

Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek ve 11 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık! Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık!

İş Kapılarındaki Fırsatlar

Açılan 4 bin 392 temizlik görevlisi ve bakıcı pozisyonu, bölgedeki 20 bin kayıtlı işsiz için önemli bir fırsat sunuyor.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri