TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 2023-2024 sezonunda toplam dört kez teknik direktör değişikliğine gitti.

MUSTAFA ÖZER DÖNEMİ
Zonguldak Kömürspor, sezona Mustafa Özer'le başladı.

Sezon başında alınan kötü sonuçların üzerine Ziraat Türkiye Kupası'nda da Tokat Belediyespor karşısında 3-2'lik skorla elenince, Kırmızı Lacivertli yönetim harekete geçti.

Mustafa Özer ile görüşme gerçekleştiren Zonguldak Kömürspor yönetimi, tecrübeli teknik direktörle yolları ayırma kararı aldı.

PFDK'ya sevk edilen Zonguldak Kömürspor'a ceza! PFDK'ya sevk edilen Zonguldak Kömürspor'a ceza!

Özer yönetiminde 6 Lig ve 1 Kupa maçı olmak üzere 7 müsabakaya çıkan Kırmızı Lacivertliler, bu süreçte 4 mağlubiyet 3 beraberlik alırken, 4 gol atıp 8 de gol yedi.

ŞENOL DEMİR DÖNEMİ
Mustafa Özer'in ayrılığından sonra takımın başına Serik Belediyespor'dan ayrılan Şenol Demir getirildi.

Şenol Demir, bu sezon Zonguldak Kömürspor'la galibiyet alan ilk teknik direktör oldu. (Nazilli Belediyespor 0-3 Zonguldak Kömürspor)

Zonguldak Kömürspor'un başında 16 maça çıkan Demir,  9 mağlubiyet 3 beraberlik ve 4 galibiyet aldı. Bu süreçte rakip filelere 20 gol kaydederken, 36 gol de kendi ağlarında gördü.

Şenol Demir, iç sahada 81.dakikada Özgür Güler'in ayağından gelen golle 1-0 öne geçilen ancak 90.dakikada Sinan Kurumuş ve Metincan Cici'nin ayağından gelen goller nedeniyle 2-1 kaybedilen Vanspor FK maçının ardından istifa etti.

BARIŞ ŞEREF DÖNEMİ
Demir'in istifasının ardından takımın başına önce Serkan Afacan, ardından Barış Şeref getirildi.

Barış Şeref bu sezon Zonguldak Kömürspor'da oynadığı ilk maçında puan alan ve iç sahada üst üste galibiyet almayı başaran ilk teknik direktör oldu.

Mustafa Özer, ilk maçında deplasmanda oynanan 1461 Trabzon maçından 2-0 mağlup ayrıldı.
Şenol Demir, ilk maçında iç sahada oynanan Ankaraspor maçından 2-1 mağlup ayrıldı.
Barış Şeref, ilk maçında Mersin İdman Yurdu FK deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrıldı.

İç sahada oynanan Karacabey Belediyespor (2-1), Nazilli Belediyespor (3-0) ve Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetler (1-0) karşılaşmalarından üst üste galibiyetle ayrılan Kırmızı Lacivertliler, bu sezon iç sahada ilk kez üst üste galip geldi.

Öte yandan Zonguldak Kömürspor, Barış Şeref yönetiminde iç sahada şu ana kadar mağlubiyet yüzü görmedi. 

Zonguldak Kömürspor'un başında 7 maça çıkan Barış Şeref, 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu süreçte rakip filelere 7 gol kaydeden Kırmızı Lacivertliler, kalesinde 6 gol gördü.

HABER: Emre Sezer