Zonguldak’ta hayaller ve gerçekler! Zonguldak’ta yıllardır “Büyükşehir” olma hayali kurulur…

Eski şaşalı günlerin özleminin “Büyükşehir” olunarak giderileceği düşünüyor!

Sonuç;

Hayaller “Büyükşehir”, gerçekler “Küçülen şehir”

Hiç te hamaset yapmadan verilerle işte ispatı;

Zonguldak Merkez nüfusunun 100 binin altına düşmesiyle merkez belediye meclis üyesi sayısı 31'den 25'e inerken İller Bankasından her ay gelen ödenek de düştü.

Zonguldak Belediye Başkanının maaşının da düşmesinin yanı sıra Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gibi birçok resmi kurumlardaki kadroda da azalma olacağı belirtildi. Büyükşehir, "Bütünşehir" hayali kuran Zonguldak, bu gelişmelerle takımından önce ligden düştü!

32 YERİNE 25 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SEÇİLECEK!

2022 yılında 101 bin 749 olan Zonguldak merkez nüfusu 99 bin 712'ye düştü. Nüfusun 100 binin altına düşmesiyle birlikte ilk tokat geldi! Zonguldak Merkez belediye meclis üyesi sayısı da 31’den 25’e düştü.

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde yıllardır 28 +3 olmak üzere 31 Belediye Meclis üyesi seçilen Zonguldak Belediyesinde 22 + 3 olmak üzere 25 Belediye Meclis üyesi seçilecek. 

Seçim boğuntusuna giden bu gelişmeye “Zaten meclis üyeleri ne iş yapıyordu ki, düşsün” diyenler ile Belediye Başkanının maaşının 117 bin liradan 88 bin liraya düşmesinin de sembolik olduğunu düşünenler asıl darbenin farkında değil!

Zira, bu gelişme Zonguldak’a İller Bankasından gelen aylık 80 milyon liralık ödeneğin de 60 milyon liraya düşmesi demek…

Bununla birlikte bir çok kaynağın yeni nüfusa göre azalacağı ve belediyenin imkanlarının daralacağı demek!

RESMİ KURUMLARDAKİ KADRO DA AZALACAK!

Nüfusun 100 binin altına inmesi sadece Zonguldak merkez belediyesini değil tüm şehri etkileyecek. Sosyal Hizmetler, Sağlık Müdürlüğü, İş Kur İli Müdürlüğü gibi resmi kurumların da kadrosu azalacak.

Büyükşehir ve Bütünşehir hayali kuran Zonguldak, nüfusunun 100 binin altına inmesiyle "Kasaba şehri" oldu!

***

Bu “Ayıbı” kime yazalım?

Seçim atmosferinde kaynayan bu ayıbı kime veya kimlere yazmak lazım?

Yıllardır “Yaşanabilir Zonguldak” diyerek “Yaşanılmaz hale getirilen” Zonguldak’ta faturayı kime kesmek lazım?

Son zamanların Zonguldak Belediye Başkanları İsmail Eşref, Secaattin Gonca, Muharrem Akdemir ve Selim Alan’dan hangisine veya hangilerine?

Verilerle de desteklenen Zonguldak’tan Kozlu veya Kilimli başta olmak üzere diğer ilçelere ve köylere kaçışın sebebi nedir?

Zonguldak’a İller Bankasından gelen aylık 80 milyon liralık ödeneğin de 60 milyon liraya düşmesini göz önüne alırsak aylık 20 milyon liralık kaybın vicdan azabını duyan var mıdır acaba?

Hepsini geçtik, itibar kaybının ve moral motivasyonun azalmasının da bir vebali olmalı!

Varın siz yazın; Bunun vebali kimin?