Zonguldak, Bolu, Bartın, Düzce ve Karabük’ten sonra Kastamonu’da aç kalan ayılar, yerleşim yerlerine kadar inmeye başladı. Vatandaşların her gün karşısına çıkmaya başlayan ayılar, meyve bahçeleri ile arı kovanlarına da zarar veriyor. Köylerde arı kovanları ve bahçelere zarar veren ayılar artık mahallelerde de gezmeye başladı.

İnebolu’ya bağlı Avara Mahallesi'nde Şahin Bayrakdar’a ait bahçeye giren ayılar, arı kovanlarını parçaladı. Ayrıca incir bahçesine de giren ayı, bütün incir ağaçlarını tek tek dolaşıp dallarını kırdı ve ağaçlardaki incirleri yedi. Küre’de de Ersizlerdere Köyü Karaş Mahallesi'nde ayı, ceviz ağacını çıktı. Ceviz ağacına zarar veren ayı, ağaçtaki cevizleri de dokudu.

Cide’de de Beşevler köyünde kestane bahçesine giren anne ve yavru ayılar, otomobilin farlarını görmeleri üzerine kaçtı. Araç’ın Boyalı bölgesi Kemerler köyünde de ayı, köy yolunda otomobilin önüne çıktı. Sürücü, bir süre ayıyı aracıyla takip etti. Ayı, ardından ormanlık alana girerek gözden kayboldu.

Emekliler imza topluyor! Meydanlara davet ettiler Emekliler imza topluyor! Meydanlara davet ettiler

Ayı, Karşıyaka Köyü Muhtarı İrfan Yılmaz'ın da kullandığı otomobilin önüne çıktı. Muhtar Yılmaz, köye giderken arabanın önüne çıkan ayının bir süre koştuktan sonra ormanlık alana girerek gözden kaybolduğunu söyledi. Gece saatlerinde otomobilin önüne çıkan ayı, araçtakiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi.