O seçimlerde siyasetçiler baskı yapıyor mu? O seçimlerde siyasetçiler baskı yapıyor mu?

Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, geçtiğimiz günlerde Zonguldak-Ankara karayolunda meydana gelen dev kaya düşmesine dikkat çekerek, olayın şans eseri ucuz atlatıldığını ifade etti.

16D7E9E2 D86F 4E1D 918D 1016F8714Bca

İktidarın İlgisizliği Ölümlere Mi Neden Oluyor ?

Dural, yıllardır devam eden altyapı sorunlarına ve özellikle Zonguldak-Devrek yolundaki sıcak asfalt dökümünün 22 yıldır yapılmamasına vurgu yaparak, vatandaşların tehlikeli koşullarda yolculuk yapmaya zorlandığını belirtti. Yoldaki yapı hataları ve kot farklarının ciddi tehlikelere yol açtığını söyleyen Dural, buna ek olarak bariyer uygulamalarının yetersiz olmasının yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına sebep olduğunu dile getirdi.

98856274 6B92 470A 915D C683A71Df42E

Zonguldak'ın Çağrısı

İktidarın Zonguldak'a yeterli ilgiyi göstermediğini savunan Dural, milletvekilleri ve bürokratların 22 yıldır bu yolu kullanarak sorunları görmelerine rağmen neden çözüm üretmediklerini sorguladı. Zonguldak'ın genel bütçeye katkısına rağmen neden yeterli destek alamadığını anlamak isteyen Dural, halkın 2024 yerel seçimlerinde bu duruma tepkisini sandıkta göstereceğini ifade etti.

"Halkın Gücü Sandıkta Gösterilecek"

Zonguldaklıların süregelen sorunlara karşı duyarsız bırakıldığını savunan Dural, 2024 yerel seçimlerinde halkın iktidarın bu tutumuna karşı güçlü bir mesaj vereceğini belirterek, sorunların çözümü için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

I M G 0483

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural'ın açıklaması:

"Geçtiğimiz günlerde Zonguldak-Ankara karayolunda dev kayaların yola düşmesi sonucunda şans eseri sadece bir araçta maddi hasar meydana geldi, tabiri caizse ucuz kurtuldu. Facia senelerdir geliyorum diyor dönem dönemde geliyor ama  iktidar aldırış etmiyor, tedbir almıyor, gerekeni yapmıyor. Zonguldak-Devrek yolunun sıcak asfalt dökümü 22 yıldır yapılmıyor, vatandaşımız yıllardır stabilize, mıcırlı, heyelan tehlikesi olan yoldan ulaşım sağlamaya mecbur bırakılıyor. Yolun birçok yerinde yol yapım hataları, kot farkları tehlike saçıyor. Bariyer uygulamasının senelerdir yeterince yapılmamasından kaynaklı ve saydığımız sebeplerden yüzlerce insanımız öldü veya yaralandı.Bunların sebebi iktidarın Zonguldak’a şaşı bakmasından ve önem vermeyişindendir. İktidar milletvekilleri, bürokratlar 22 yıldır bu yolu kullanarak Ankara’ya gitmektedir, sorunları görmektedir. Peki neden bu sorunu çözmemektedirler? Zonguldak’ın genel bütçeye verdiği katkıdan neden çok daha azına almasına razı gelmektedirler ve sesleri çıkmamaktadır? Zonguldaklının payına neden hep ölmek veya şans eseri kurtulmak kalmaktadır? Halkımız size mesajını 2024 yerel seçimlerinde sandıkta verecektir, hiç şüpheniz olmasın." 

Aybüke Ünal