Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında iki yıl süreyle akreditasyon almaya hak kazandı.

Bu önemli gelişme, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Yükseköğretimde Kalitenin Geliştirilmesi ve İçselleştirilmesi" temalı Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda duyuruldu.

D S C 4170 1575X1050

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in liderliğindeki üniversite heyeti, konferansa katılarak akreditasyon belgesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'tan aldı. Konferans boyunca yapılan sunum ve konuşmalarda, yükseköğretimdeki kalite standartlarının yükseltilmesi ve uluslararası düzeyde tanınan bir konuma gelinmesi üzerinde duruldu.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretim alanında geldiği noktanın yeterli görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, üniversitelerin uluslararası standartları yakalaması için çaba sarf edildiğini belirtti. Bu çerçevede, 2027'ye kadar tüm üniversitelerin akreditasyon süreçlerinin tamamlanarak Türkiye'nin bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetleri açısından uluslararası standartları yakalaması hedeflendiğini ifade etti.

Elcab Kablo’dan 9 fabrikatör çıktı! Elcab Kablo’dan 9 fabrikatör çıktı!

Rektör Özölçer, ZBEÜ'nün kurumsal akreditasyon belgesi almasının önemine değinerek, üniversitenin kalitesinin uluslararası düzeyde tescillendiğini belirtti. Özölçer ayrıca, bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti ve gelecekte de üniversitenin daha ileri seviyelere taşınması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri