Çukurören köyünün 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeni muhtarı seçilen Nurettin Gök, köye suyun pazartesi gününe kadar gelmeyeceğini belirtiyor.

Su Sorunu ve Çözüm Arayışları

Gök, köyün 3 gündür su sorunu yaşadığını ve bu konuda eski muhtarların sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade ediyor. Elektrikli motorların arızalanması nedeniyle yeni motor alındığını ancak onun da insan gücüyle kullanılamayacak kadar ağır olduğunu dile getiriyor. Köy hizmetlerine ulaşmaya çalıştıklarını ve pazartesi günü ekip gönderileceğini öğrendiklerini aktarıyor.

Muhtar Gök'ün Endişeleri ve Vatandaşların Görüşleri

Vatandaşlar, eski muhtarların topladıkları su paralarını kullanmadıklarını iddia ediyorlar ve elektrik ücretlerini ödemedikleri için valiliğin kuyuları karaman belediyesine devrettiğini belirtiyorlar. Bazı vatandaşlar, yeni muhtarın sorunları çözme konusunda hızlı davranması gerektiğini savunurken, bazıları ise muhtarın hızlıca pes ettiğini düşünüyor.

Tacizden tutuklanmıştı, Sosyete Hasan için karar verildi! Tacizden tutuklanmıştı, Sosyete Hasan için karar verildi!

Çukurören Köyü sakinleri "Çukurören köyünün 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeni muhtar seçilen Nurettin Gök, çevre köylere pazartesine kadar su gelmeyeceğini belirtiyor.

Bugün 3 gündür suların kesik olması nedeniyle muhtar Nurettin Gök'ü telefonla arayarak sorduklarını ve Gök'ün verdikleri cevap şöyle: "Aslında bu su işi Karaman Belde Belediyesinin işi çünkü zamanında Zonguldak Valiliği Servet Üstün belediye başkanıyken, bu Çukurören, Semercioğlu ve Eceler Çayköy köylerinin su sorununu, arızası ve ücret toplama yetkisini Karaman Belediyesine devretti. Bizim köylere su bastığımız keson kuyudaki su basan elektrikli motorlarımız yandı. Yeni motor aldık ancak aldığımız yeni motor ağır olduğu için insan gücüyle kesen kuyuya koymamız mümkün değil. Ancak calaskallı vinç lazım. Biz de Özel İdare Genel Sekreterine köy hizmetlerine telefon ettirdik. Köy hizmetleri pazartesi ekip gönderecek" şeklinde. Muhtar Nurettin Gök, aklı sıra belediyenin neden yardımcı olmadığını düşünüyor. Eski muhtarlar ise vatandaşlardan topladıkları su paralarını kullanmadıkları ve su basan keson kuyudaki elektrik tüfeğinin elektrik ücretini ödemedikleri için valiliğin teslim alıp Karaman Belediyesine teslim ettiğini iddia ediyorlar. Bence, bizim muhtar çabuk havlu atmış gibi görünüyor." şeklinde isyan etti. 

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri