Kozlu ilçesinde halk otobüslerinde 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlardan ücret alınmaya başlanacak. S.S Koztaş firması, Kozlu Belediyesi'nin mazot desteğini kesmesi nedeniyle ücretsiz binişlerin kaldırılacağını duyurdu.

Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kızılkan'ın Açıklaması

Firma yetkilisi Engin Kızılkan, yaptığı açıklamada, yakıt, SSK, trafik sigortası, kasko, yedek parça, personel maaşları, bakım ve onarım bedellerindeki artış nedeniyle gelirlerin giderleri karşılayamadığını belirtti. Kozlu Belediyesi'nin kooperatiflerine sağladığı gelir desteğini kesmesi ve ücretsiz taşınan yolcular için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan aylık ücretin belediyenin gelirine kaydedilmesi sebebiyle, 13 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren araçlarda ücretsiz taşıma yapılmayacağını açıkladı.

Kozlulu Vatandaşlara Duyuru

Kızılkan, açıklamasında vatandaşlara saygıyla duyurarak, bu kararın Şehit ve Gazi yakınları dışında tüm vatandaşları etkileyeceğini ifade etti. Bu gelişmenin ardından, Kozlu'da yaşayan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden ücretli olarak faydalanacakları belirtildi.

Dev Türk bayrağı büyük beğeni topladı! Dev Türk bayrağı büyük beğeni topladı!

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri