Ortaokullu kızlar namağlup şampiyon... Ortaokullu kızlar namağlup şampiyon...

Zonguldak Gazipaşa caddesine sıkışmış bir şehir. Tek cadde olan bu şehirde geniş alan bulmak, şehir trafiğini ve insan yaşantısını aynı anda bir arada tutmak hiç kolay değil. Bir de bunlara Lavuar alanı ve hemen karşısındaki Karabük kömür sahası olduğunda böyle bir şehirde nasıl kıpırdayacaksın çık işin içinden…

Yıllardır yazılıyor çiziliyor, Lavuar alanı ve aynı anda Karabük kömür silolarının bulunması demek hem insan sağlığı açısından ve hem de yaşantı bakımından oldukça rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Kömür tozlarının havalanması neticesinde hava kirliliği bir yana, insanın direkt olarak solunum yollarını etkilemesi diğer yana ve üstelik şehrin önemi bir noktasında bulunması münasebetiyle her iki tarafında şehirleşmeyi engellemesi vatandaşlarca eleştiriliyor.

Gerek Lavuar alanının ve gerekse Karabük kömür sahasının kentsel anlamda birleştirilerek şehre katılması Zonguldak’ı bambaşka bir güzelliğe kavuşturacaktır. Fotoğrafı konuşturduğumuzda, bu yazdıklarımız zaten net olarak anlaşılıyor sanırım.

Fotoğraflar konuşursa: Haber Mustafa EMEN