Zonguldak eski TTK Merkez garajı yanından tünellerle açılarak başlatılan ve Kapuz Uzunkum’dan çıkıp önce Kilimli ilçesine ve oradan da sahil yoluyla Filyos vadisine kadar uzanması beklenen Kilimli sahil yolu geçtiğimiz senelerde Karadeniz’in azgın dalgaları neticesinde alt kısımdaki yolun tamamen kullanılamaz hale gelmesiyle yol tek taraflı olarak üstten kullanılmaya başlamıştı.

Ne zaman yapılacağı merakla beklenen ve en çok sorulan sorulardan biri olan bu yolda çalışmalar nihayet geçtiğimiz günlerde başlamış ve bozulan alt yolda iş makinaları ve kamyonlar ciddi bir seferberlik başlatarak yolu yeniden yapmaya başladılar.

Muammer Avcı'dan Zonguldak'a atama müjdesi! Muammer Avcı'dan Zonguldak'a atama müjdesi!

Uzunkum mevkiinden başlatılan bu çalışmalar günler içerisinde meyvesini vermeye başlayarak dalgaların tamamen dağıttığı yol boyunca toparlanmalar yapılarak yol yeni haliyle kendini göstermeye başladı. Bu çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam ederek Kilimli’ye kadar devam etmesi ve buradan da daha sonra planlanan şekilde Filyos vadisine kadar tamamlanması bekleniyor.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, Sahil yolundaki çalışmaları görüyorsunuz, ne demişler “Çalışan demir pas tutmaz”mış. Hadi kolay gelsin..

Fotoğraflar konuşursa: Haber Mustafa EMEN