Zonguldakspor sezonun ilk yenilgisini Devrek’te Ankara Demirspor karşısında aldı sonuç 2-0.

Yoruma başlamadan önce Cuma günkü “Spor Analiz” köşe yazımda aynen şu başlığı atarak maça dikkat çekmiştim.

“Zonguldakspor’un gerçek gücü Demir’de görülecek.”

Evet aynen bu başlık Cumartesi günkü Ankara Demir maçında CUK diye oturdu.

Değerli spor muhabiri arkadaşım İnanış Gazetesinden Fadime Yılmaz Elma ile birlikte Devrek'e giderken maçın muhasebesini de yapıyorduk. Tahminimiz de yanılmadık. Zonguldakspor gerçek gücünü 2-0 olarak skor tabelasına yazdırdı. Yani konuk takım DEMİR görüntüsü ve etkili futbolu ile Devrek’te Zonguldak’ı kilitledi ve 90 dakika her haliyle hak edici bir galibiyet alarak Ankara’ya mutlu döndü.

Hem de hiç zorlanmadan, adeta antrenman maçı yaparcasına rakibini ceza sahasına dahi sokmadı. Kalecileri belki de hayatının en rahat maçını oynadı zaman zaman kale önünde ısınma hareketleri yaptı.

Gerçek bir takım görüntüsü veren Ankara Demirspor takımı bu grupta zirve yolunda iş yapar Play-Off’un içinde kesin olarak yer alır izlenimi verdi.

Peki Zonguldakspor ne yaptı?

Rakibini zorlayacak ne atak, ne pozisyon vardı, yan paslarla oyun kurmak ve gelmek istedi, ve rakip presle baskı yapınca sürekli kaleciye geri pas vermek durumunda kaldı orta saha ve kontrolü tamamen konuk ekipte olunca pozisyon bulmak mümkün olmadı hatta hiç olmadı. Defansımızın inanılmaz hataları golü getirdi. Başta sağ savunmada oynayan Serbay’ın inanılmaz geri pas hatası golü yememize sebep olurken, Emre Kara’nın gayretleri katkı yapamadı. İleride golcü Sinan Uzun ceza sahası etrafında döndü durdu, top alamadığı gibi aldığı topları da fazla kiloları sebebiyle olumlu kullanamadı. Orta saha ise kayboldu ve oyuna katkısı cılız oldu.

ESKİ ELMASLAR KÖK SÖKTÜRDÜ

Bu arada maçta göze batan ve etkili olan durumların başında Zonguldakspor’un eski oyuncuları orta sahanın cambazı Hasan Küçcük, Defansın sigortası Kamil İçer ve orta sahanın dikine oynayan ve defansı dağıtan Turan Yılmaz’ın etkili futbolu karşısında Zonguldakspor takımı çok fena sarsıldı ve birde sakat olan diğer eski Zonguldakspor’lu golcü Okan Eken oynamadı.

Kozlu’ya kötü haber! Herkes şok oldu Kozlu’ya kötü haber! Herkes şok oldu

Hal böyle olunca diğer Ankara Demirspor takımının her bir oyuncusu teknik ve taktik adına bireysel futbollarının güzelliklerini sahaya yansıtınca bizlerde bu takımı hayranlıkla izleme fırsatı bulduk.

Karşılaştığımız ilk 3 rakiplerin bu ligin kümede kalma mücadelesi verecek takımlar olması ve bunlardan alınan 5 puan moral olsa da Zonguldakspor takımının üst sıraları zorlayacak bir kadrosu olmadığı Ankara demir karşısında net olarak görülmüştür.

İleriki haftalarda neler olur bilemeyiz. Hani şu ifadeyi kullanabilirdik. Başa baş futbol oynarsın, rakibi zorlarsın pozisyon bulursun ve rakibine karşı mahkum oynamazsın ve şans faktörü yanında olmayıp yenilirsin eyvallah buna diyecek bir şey yok ama şu gerçek var ki, Zonguldakspor eski kaliteli oyuncularını kaptırdı ve yeni alınan oyuncularla kısa zamanda ancak böyle bir takım kuruldu, en azında ligde sahaya çıkabildik ve mücadele ediyoruz diyoruz.

Bu arada yeni hocamız Mustafa Dalcı’ya da birkaç söz söylemek isterim. Hocamızın bu liglerdeki kalitesini az çok biliyoruz ama oyundaki hataları nasıl es geçti ve hata yapanlara bu kadar nasıl tahammül etti anlayamadık.

Golde inanılmaz hatası bulunan ve savunma yapmasını bilmeyen Serbay’ı oyundan alıp o mevkiye yeni bir oyuncu sokması lazımdı yapmadı. Skora direk etki yapan Emre Kara’yı sol bekte oynatması da bir başka olumsuzluk olarak görüldü. Diğer aksayan bir oyuncu Oktay Pop’un futbolu da evlere şenlikti. Kısacası Zonguldakspor takımı Demir karşısında mağlup olmak için adeta rakibine davet çıkardı ve “Buyur gel golü at” dedi ve onlarda öyle yaptı.

Teknik patron Mustafa Dalcı’nın bu takımı gerçek bir takım yapması için daha çok uğraşması ve eğitmesi lazım. Yoksa “Bu sene de öyle bir sene olacaktır” diye düşünüyorum.