Geçtiğimiz Mart ayından itibaren insanlığın baş belası olan Covit 19 Korana Virüsü tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de binlerce vatandaşımızın ölümüne sebep oldu.

Görünmeyen bir virüs olan Covit 19 el teması ve nefes, öksürme, hapşırma vs. gibi sebeplerle insana bulaşıyor ve özellikle kronik olan hastalarda direkt olarak ciğere temas ederek ölümle sonuçlanıyor. Tıp uzmanlarının ifadesi böyle.

Birde işin bir başka önemli tarafı her gün iştahla yediğimiz karnımızı doyurduğumuz olmazsa olmazımız ve çok el temasına maruz kalan EKMEK’te korana olur mu? Ve ekmekten insana korana geçer mi? Bu sorunun cevabına tıp uzmanları hem evet hem hayır diyerek şu önemli bilgileri veriyorlar.

GEÇER çünkü, eğer bir insanın elinde Covit 19 virüsü varsa ve bir başkası da bu ekmeği eve götürüp yerse virüs bulaşabilir.

 GEÇMEZ çünkü, eğer ekmek fırından çıktığı gibi içerdeki yoğun ateşte piştiği şekilde el değmeden vatandaşa ulaşırsa bu ekmekte mikrop barınamaz ve gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Yoğun ateşte pişen ekmekte virüs asla barınamaz. Bu sebeple ekmek fırından çıktığı andan itibaren hijyen koşullarında eldiven korumasında poşetlenirse Korana kesinlikle olmayacaktır.

Hal böyle olunca, fotoğrafı da konuşturduğumuzda ekmek asla ve asla açıkta satılmamalı ve zabıta denetimleri de sık sık yapılmalıdır. Koronaya yakalanmak  ya da yakalanmamak aslında bizim elimizde. Üç kuralı asla unutmayalım. Maske-Mesafe-Temizlik.

Koronasız günler dileğiyle..

Yüzlerce kişi oraya akın etti Yüzlerce kişi oraya akın etti

Fotoğraflar konuşursa: Haber Foto Mustafa Emen