Kamudan Haber'in aktardığına göre, ülkedeki dengeleme çalışmaları ve ithalat politikalarındaki sorunlar nedeniyle et fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Küçükbaş Hayvancılık Besi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İzzet Çiftçi, bu durumu ülkede izlenen yanlış tarım ve hayvancılık politikalarına bağlıyor.

TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi! TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi!

Çiftçi konuya ilişkin yorumlarını dile getirdi. Çiftçi, ülkede yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının izlendiğini belirterek "Yıllardır dile getirdiğimiz şuydu: küçükbaş damızlık kuzulara destekleme olmaması, besicilik yer tahsisinin yapılmaması, yerli ırk büyükbaşların korunmaması ve desteklemede geç kalınması gibi uygulamalar" ifadelerini kullandı.

"Yanlış Politikalar Küçükbaş Damızlık Kuzulara ve Besicilere Zarar Veriyor"

Çiftçi, yıllardır süregelen sorunlara dikkat çekerek, küçükbaş damızlık kuzulara verilen desteklemenin olmaması, besicilik için yer tahsisinin yapılmaması, yerli ırk büyükbaş hayvanların korunmaması ve destekleme politikalarının gecikmesi gibi yanlış uygulamaların sektöre zarar verdiğini belirtiyor.

"Restoranlar İflasın Eşiğinde, Vatandaş 'Artık Yiyemeyeceğiz' Diyor"

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, restoran sahiplerini giderlerini karşılayamayacak duruma getirirken, vatandaşlar da etin neredeyse ulaşılamaz bir hale geldiğini düşünerek endişe yaşıyor.

İbrahim Yıldız

Gündem Haberleri