KBÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bora Çekmen koordinatörlüğünde 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen kursa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, hekimler ve öğrenciler katıldı. Kurs kapsamında 6 saat teorik ve 6 saat pratik olmak üzere toplam 12 saatlik eğitim gerçekleştirildi.

TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi? TÜİK açıkladı! Zonguldak, Bartın, Karabük'e kaç araç tescil edildi?

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, meslek içi eğitimin her meslek için son derece önemli olduğunu belirtti.

Lisans döneminde veya yüksek lisans döneminde alınan bilgilerin daha da geliştirilmesi, zaman içinde olan yeni teknolojik gelişmeler, yeni bilimsel gelişmeler ve bunların öğrenilmesi açısından meslek içi eğitimin önemli olduğunu aktaran Solmaz, "Özellikle acil doktorlarının çok daha donanımlı ve farklı disiplinlerden mutlaka eğitim alması önemli. Bu tür meslek içi eğitimler son derece önemli. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah uygulamalı eğitim sizlere yararlı olur ve böylelikle daha doğru daha kısa sürede teşhisler yapıp tedaviye katkınız olur. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, üniversitede böyle eğitim faaliyetlerinin son yıllarda oldukça arttığını belirtti. Eğitime katkısı olması açısında hem de tıbba katkısı olması açısından böyle eğitim faaliyetlerini desteklediklerini vurgulayan Ak, "İki gün sonunda buraya müracaat eden arkadaşlar bundan sonra gelen hastalarda ultrasonda neyin nasıl yapılacağını daha iyi bilecekler, daha iyi ve daha doğru tanı koyacaklar ve bu kursta o zaman amacına ulaşmış olacak. Tabi ülke kalkınmasına her kelime, her cümle, her gayret bizim için güzel bir şeydir. Ben inanıyorum ki üniversitemiz genelinde olmak üzere Tıp Fakültemiz de gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişmeler öğretim üyeleri sayesinde oluyor. Bu arkadaşlarımızın karşılık beklemeden yaptıkları gayretler bize çok mutluluk veriyor" diye konuştu.

Uzman Dr. Büşra Birlik de amaçlarının özellikle acil servislerde, yoğun bakımlarda, kritik hastayla karşı karşıya kalınan alanlarda ultrason kullanımı becerisinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.