Limanın yılda 25 milyon ton kapasiteyle 13 geminin elleçleme yapabileceğini belirten Bakan Uraloğlu, projenin bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Zonguldakspor taraftarını ‘X’ davet ettiler! Zonguldakspor taraftarını ‘X’ davet ettiler!

DEV KAPASİTE VE MODERN ALTYAPI

Filyos Limanı'nın 13 geminin elleçlemesi yapılabilecek yıllık 25 milyon ton kapasiteye sahip olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, 14 ve 19 metre derinliğindeki rıhtımlarıyla büyük tonajlı gemilere hizmet verebileceğini vurguladı. Limanın bölge ve Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Bakan, modern altyapısıyla lojistik sektöründe lider bir konuma geleceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Filyos Limanı, hem bölgeyi hem de Türkiye'yi bir adım daha ileriye taşıyacak dev bir lojistik merkezi projesidir. Yıllık 25 milyon ton kapasitesiyle, modern ve büyük tonajlı gemilere hizmet verecek olan liman, ülkemizi uluslararası ticarette daha rekabetçi hale getirecek." dedi.

PROJENİN İLERLEME DURUMU

Bakan Uraloğlu, limanın alt yapı inşaatlarının kamu kaynaklarıyla tamamlandığını ve üstyapı ekipman temini ile işletilmesi için Yap-İşlet-Devret (YİD) modelinin kullanılacağını açıkladı. Limanın bölgeye ekonomik canlılık katacağını ve istihdam yaratacağını belirten Uraloğlu, projenin ülke genelindeki lojistik altyapısını güçlendireceğine dikkat çekti.

DOĞAL GAZ ÜRETİMİ VE STRATEJİK ÖNEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da inceleme gezisi sırasında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz üretimine değindi. Bayraktar, üretimin hızla arttığını ve kısa süre içinde 15 milyon haneye doğal gaz sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Filyos Limanı'nın doğal gazın karaya ulaştırılmasında stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

PROJENİN GELECEĞİ

Bakan Uraloğlu, Filyos Limanı Demiryolu Projesi'nin planlamasının askıya alındığını ve özel güvenlik bölgesi ilanı yapıldığını açıkladı. Bu kararın doğalgazın güvenli ve hızlı bir şekilde taşınabilmesi amacıyla alındığını belirten Uraloğlu, projenin geleceğinin doğalgaz üretimiyle birlikte değerlendirileceğini ifade etti.

HABER MERKEZİ