Tarım ve Orman Bakanlığı, yönetmelikte düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Yapılacak düzenlemeye göre, tütün mamullerinin perakende satış fiyatı, paket üzerinde belirli bir düzene göre yazılacak. Bununla birlikte, sigara paketleme makinesi için izin alınırken, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne başvurulacak.

Şevket Çoruh, Arka Sokaklar'a geri dönecek mi? Şevket Çoruh, Arka Sokaklar'a geri dönecek mi?

Yeni yönetmelik taslağına göre, tütün ürünlerinin paketlerine üretim tarihi ve yeri bilgisini içeren kodlama eklenmesi öngörülüyor. Bu bilgiler, siyah zemin üzerine beyaz renkle yazılacak. Üretim izni almak için artık Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması zorunlu hale gelecek.

Ayrıca, tütün mamullerinin piyasaya arzı için başvurularda, ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra emisyon seviyeleri de dikkate alınacak. Bu kapsamda, sigara için belirlenen emisyon sınırlarının aşılmaması gerekecek.

Kayıtdışı üretimi önlemek amacıyla, sigara paketleme makinesi için izin alınması ve ürün izleme sistemi kurulması için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirim yapılması gerekecek. Ayrıca, aynı marka ile piyasaya sunulan tütün mamullerinin tek bir üretici veya ithalatçı tarafından tedarik edilmesi sağlanacak.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri