Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nün demir yolu hattının yenilenmesi işi ihalesi gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgiye göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, kuruma bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğü’nün demir yolu hattının yenilenmesi işi ihalesi, Nisan ayının sonunda yapılacak.

E7629318 53E1 43Cd 8A98 17E41629C931

“HAT ÜZERİNDEKİ MENFEZ VE HENDEKLERİN TEMİZLENMESİ YAPILACAK”

Yetkililer, şöyle konuştu:
“Kozlu demir yolu hattının yenilenmesi, ‘hat üzerindeki menfez ve hendeklerin temizlenmesi‘ işidir. Yenileme işi, idarenin çalışma şartlarını etkilemeyecek şekilde bölümler halinde yapılacak. İdare tarafından belirtilen bölüm bitmeden diğer bölüme geçilmeyecek. Yüklenici bu durumdan süre kaybı olarak bir hak iddiasında bulunamayacak.
Tüm üst yapı malzemelerinin sökülmesi, deforme ve/veya kırık olanların değiştirilmesi ve hattın gerekli olan tüm ferş işlemleriyle seyrüsefere açılacak.
485 metre hat boyunca tüm üst yapı malzemelerinin (ray, cebire ,travers... vb.) sökülmesi idarenin göstereceği alana ya da şantiye sahasında uygun alana tekrar kullanılmak üzere istiflenmesi, sökülen üst yapı malzemelerinden deforme olan ve/veya kırık (en az 120 adet beton travers ) olanların değiştirilmesi, hattın (balast serilip sıkıştırılması, eker ve ekartman kontrolleri ile buraj yapılarak, balast ve banketin düzenlenmesi vb. gerekli olan tüm ferş işleri ile) seyrü sefere açılması için gerekli olan tüm araç gereç ve işçiliği kapsamaktadır
Kırık ve/veya deforme olan değiştirilmesi gereken tüm üst yapı malzemeleri ve travers alt kotundan 30 cm kalınlıkta serilecek balast idare tarafından verilecek ve şantiye alanına getirilecektir. 
Hattın mevcut halindeki balastlı toprağın kazılması ve nakliyesi ayrıca kendi pozundan ödenecektir.”

İHALE NE ZAMAN?

Emeklilerden önemli çağrı! Emeklilerden önemli çağrı!

Yetkililer, ihalenin 30 Nisan 2024 tarihinde saat 15.00’de yapılacağını bildirdiler.

HABER: ORHAN AKYÜZ

3Ada6056 Ea38 4C3B 9E44 0E4C3008D1C0