Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan TikTok, son zamanlarda gençlerin de katıldığı ve son derece tehlikeli meydan okumalarla gündeme geliyor.

Son olarak da henüz 16 yaşındaki bir gencin ağır bir şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan akım ile dikkat çekti. Kuzey Karolina’da bir genç, TikTok’taki meydan okumaya katıldıktan sonra vücudunun yüzde 75’inde yanıklar oluştu.

16 yaşındaki Mason Dark, bir çakmak ve boya aerosolünün içinde bulunduğu TikTok akımına katıldı. Dark, bir anda alev alırken, hemen nehre atladı; ancak çoktan ciddi yanıklara maruz kalmıştı.

Annesi Holli Dark, oğlunun artık tanınmaz bir halde olduğunu söylüyor

ALTI AY BOYUNCA HASTANEDE KALACAK

Dark, Chapel Hill’deki UNC Yanık Merkezi’ne götürüldü ve ameliyat oldu. Doktorlar, vücudunun büyük çoğunluğunun üçüncü derece yanıklarla kaplı olduğunu söyledi.

Dark’ın annesi, artık oğlunun çok daha farklı göründüğünü söylüyor. Olay yaşanmadan önce futbolla ilgilenen genç, altı ay boyunca yanık ünitesinde kalacak.

Ailesi, Dark’ın masraflarını karşılamak için GoFundMe’de bir kampanya oluşturdu. Dark’ın büyükannesi, ailenin şu ana kadar 25 bin dolarlık hedefinin 20 bin dolarının toplandığını söyledi ve destek olan herkese teşekkür etti.

Dark’ın ilk ameliyatı da gerçekleşti ve şimdi hastanede sakinleştiricilerle kalıyor.

Ölü sayısı 115’e yükseldi! Ölü sayısı 115’e yükseldi!

TikTok, özellikle gençlerin katıldığı akımlar ve meydan okumalar yüzünden sık sık eleştirilerin hedefinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde de ABD'nin Ohio eyaletinde 13 yaşındaki Jacob Stevens, TikTok'ta “Benadryl Challenge” adı verilen meydan okumayı gerçekleştirmek için aşırı dozda ilaç alarak hayatını kaybetmişti.