Babalarından öğrendikleri demircilik sanatını yıllardır sürdüren çift, her gün ateş başında demir döverek balta, kürek, orak ve bahçe çapası gibi ürünleri üretiyorlar. Bu ürünleri pazarda satarak geçimlerini sağlıyorlar.

A W183291 05

TTK’ya noter kura çekimiyle 44 işçi alımı... TTK’ya noter kura çekimiyle 44 işçi alımı...

Geleneksel Sanata Yeniden Can Veriyorlar

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutan demircilik mesleğini sürdüren Leyla ve Erol Keskin, gençlere taş çıkartıyorlar. Geleneksel demircilik sanatını yaşatarak, geçmişin izlerini günümüze taşıyorlar ve bu alanda bir geleneği sürdürüyorlar.

Uzun yıllar ateş başında demir dövdüğünü anlatan Leyla Keskin, “Küçük yaşta bu mesleğe başladım. Sonra eşimle devam ettim. Balta, bahçe çapası üreterek geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

A W183291 04

"Sel felaketi nedeniyle bir yıl ihtiyaçlarımızı karşılayamadık"

Baba mesleğini sürdürdüğünü aktaran Erol Keskin, geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyerinin zarar gördüğünü anlattı.

Borç ile işyerini yeniden açtıklarını belirten Keskin, “Baba mesleğini devam ettiriyoruz. El emeği göz nuru ürünleri yapıp köylümüzün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kazma, kürek üreterek geçimimizi sağlıyoruz. Tarım işindeki alet edevatları yapabiliyoruz. Bir sene önce sel felaketi yaşadık. Felaketten dolayı çalışamadık. İşyerinde temizliğimizi yaptık. Az çok çalışmaya başladık. Bir sene ihtiyaçlarımızı karşılayamadık. İşyerimizdeki araç gereçlerimiz, ekipmanlarımız gitti. Borç yaparak yeni ekipmanlar aldık. Eşimle beraber çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

A W183291 01

İHA

Zonguldak Haberleri