Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık! Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık!

 
Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği TEKDER 1959 yılında Ankara'da kurulmuş, Türkiye'nin en eski en köklü Mesleki Sivil Toplum Kuruluşlarındandır. Aradan geçen 61 yıla rağmen Milliyetçi Muhafazakâr Vatan Millet Bayrak Sevdası çizgisinden zerre ödün vermeden Faaliyetlerine devam etmiş, edecektirde. 61 yaşına giren İhtiyar delikanlı, olgunlaşmış bu kezde ; TEKDER'dimiz TÜRKİYE diyerek yeni yollara girmiş,kendisine yurt içinde sürekli artmakta olan 37 şubesi, yurtdışında ise 7 temsilcilik Şube kazandırmış, halen kazandırmaktadır.
Bununla beraber Ülkemizin Teknoloji bilhassa Uzay Teknolojisi alanındaki çalışmalarını yakın takip etmiş,destek vermektedir. Zira Uzay teknolojisi komisyon Başkanımız Yasin Bıyıklı'nında mensubu olduğu, Dünya ikinciliği, Teknofest Teknoloji Festivalinde Ödül almak gibi sektörel bazda önemli kariyerlere sahip olmuş, Sn.CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan'ın da tebrik ve takdirlerini kazanmış, Grizu 263 Uzay Takımına kendi evlerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesindeki labaratuarlarında İade-i Ziyaret programı gerçekleştirdik.
Türkiyemizin haklı gururu Grizu 263 Uzay Takımının Danışman Hocaları Prof.Dr Bülent Ekmekçi ve Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun, Cep Uydu Ekibinden Kerim Uslu, Feyzullah Hasar, Hüseyin Sertkaya ile takım arkadaşlarının da hazır bulunduğu ziyarette,17 Ocak 2021'de Uzaya fırlatılacak olan Cep Uydu projeleri pocketgube (cepuydusu) hakkında bilgi sahibi olma şansı bulduk. Fırlatma törenine Bürokratik bir engel çıkmaz ise, Davetli listesinde olduğumuzu öğrendik.Cep Uydu projesine Pandemi döneminin etkisi ile çok zor ve güç şartlar altında çalıştıklarını vurguladılar. Her şeye rağmen teslim edebilmiş olmanın haklı gurur ve sevincini bizimle paylaştılar. Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği olarak bizde, bu başarı için kendilerini Milletimiz ve Camiamız adına hususen ve hasseten tebrik ettiğimizi, sevinç ve gururlarını paylaştığımızı söyledik. Bundan sonra TEKDER ve GRİZU 263'ün işbirliği içinde olabileceği duygu ve temennisi dile getirildi. Ziyaretin anısına Bölüm Başkanımız Prof Dr Bülent Ekmekçi Genel Başkanımıza , Zonguldak Mehmet Erşan MISIRLI ve ABD Murat Şentürk Başkanlarımıza hediye takdiminden sonra program sona erdi.
Nazik kabulleri ve zarif Misafirperverliklerinden dolayı Prof.Dr Bülent Ekmekçi,Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun ve Cep Uydu ekibinden Kerim Uslu, Feyzullah Hasar, Hüseyin Sertkaya ile tüm Takım arkadaşlarına teşekkür eder,başarılarının devamını dileriz...