Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde inşaası iş adamı Mecit Çetinkaya'nın destekleriyle gerçekleşen okul ve eğitim merkezinin açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bilal Erdoğan ve kent protokolü katıldı.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İnebolu'da! (1)

Eğitimin Önemi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, çocukların geleceğini şekillendirmenin eğitimle mümkün olduğunu belirtti. Eğitimde bilim, fen, ahlak, maneviyat ve sevginin önemine dikkat çeken Bakan Yumaklı, Anadolu irfanına duydukları güveni ifade etti.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İnebolu'da! (6)

Mesleki Eğitimde Önemli Adım

Bilal Erdoğan ise mesleki eğitim merkezlerinin ve meslek liselerinin gençlerin erken yaşta üretken hale gelmelerine katkı sağladığını belirtti. Diplomalı işsizlik sorununa çözüm olarak gördüğü mesleki eğitim merkezleri ve liselerinin gençleri daha erken yaşta iş sahibi yapabileceğini vurguladı.

Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor… Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor…

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İnebolu'da! (5)

İnebolu'nun Geleceği İçin Katkı

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, açılan okul ve eğitim merkezinin İnebolu'nun gençlerine meslek ve ekmek sahibi olmalarında büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti. İnebolu'nun tarihi bir liman kenti olduğunu belirten Vali Dallı, yapılan yatırımların kentin tarihine uygun bir şekilde geleceğe taşınmasını umduğunu dile getirdi.

Açılış töreninin ardından Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Binnur Çetinkaya Meslek Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İnebolu'da! (3)

HABER MERKEZİ