Mevzuata göre Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonu aşan sosyal medya platformları, Türkiye'de yaşayan ve Türk vatandaşı olan bir temsilci bulundurmak zorunda.

TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi! TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi!

Elon Musk’un Mark Zuckerberg'den Twitter olarak satın aldığı ve "X" olarak değiştirdiği sosyal medya platformu henüz bu koşulu karşılamadı.

DAHA ÖNCE PARA CEZASI VERİLMİŞTİ
Elon Musk'un X'e temsilci bildirmediği gerekçesiyle daha önce 10 milyon lira, ardından da 30 milyon lira idari para cezasına çarptırılmıştı.

Para cezasını ödemeyen X'e reklam verme yasağı getirilmiş ve temsilci ataması için 3 aylık süre tanınmıştı. Ancak, üst üste uygulanan yaptırımlara rağmen Elon Musk henüz bu gerekliliği yerine getirmedi.

BANT DARALTMA CEZASI UYGULANACAK
X için verilen 3 aylık süre dolarken, yasaya göre sırada önce bant daraltma cezası, bir sonraki adım ise erişim engeli.

Türkiye'de ikamet eden sosyal medya kullanıcılarında gözler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK)'nın konuyla ilgili vereceği karara çevrildi.

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün ise konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adli merciler ve idari mercilerle olan yazışmaların askıda kaldığını ve gerekli muhattaplığın sağlanamadığına değinen Ergün, bant daraltılması ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türk IP'leri üzerinden bu firmaya ulaşımlarının önemli ölçüde engelleneceğini dile getirdi.

Ergün sonraki adımı ise şöyle açıkladı:

"Bant genişliğinin daraltılmasından sonraki yaptırım da topyekün bu firmaya erişimin engellenmesi. Yani T.C. vatandaşlarının Türk IP'leri üzerinden bu firmaya girememesi demek."