TTK’dan araçlarını takip ihalesi... TTK’dan araçlarını takip ihalesi...

Almanya'da Türkiye kökenli bir grubun öncülüğünde kurulan siyasi oluşum iki ülkenin de gündeminde. Partileşme yolunda ilerleyen DAVA'nın yetkililerinden gelen 'Mesut Özil' açıklaması ise şaşkına çevirdi. Geçen yıl Başakşehir'de futbol kariyerini noktalayan Mesut Özil, Almanya'da siyaset sahnesinde yeni bir sayfa açabilir.

Almanya'da Türk toplumunun, Müslüman toplumunun, azınlığın sesini duyurmak hedefiyle yola çıkan DAVA (Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) ülkenin gündemine hızla yerleşti. Partinin kısaltmasının DAVA olması da Türk siyasetindeki yankılarıyla dikkat çekiyor.
'ERDOĞAN VE AK PARTİ' İDDİALARI KONUŞULUYORDU
DAVA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Söz konusu iddia DAVA Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal tarafından "Erdoğan hükümeti veya başka hükümetlerle bağlantımız yok. Onlara ihtiyacımız da yok" sözleriyle yalanlanmıştı.
MESUT ÖZİL İÇİN YENİ SAYFA MI AÇILIYOR?
Alman Bild gazetesine demeç veren 53 yaşındaki Fatih Zingal'ın çarpıcı açıklamasıyla Mesut Özil iddiası gündemi hareketlendirdi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in DAVA'dan siyaset sahnesine atılabileceği konuşuluyor.