Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı olayında 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, aralarında 2 saldırganın da bulunduğu 25 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

28 Ocak'ta Pazar Ayini sırasında meydana gelen olayda, kar maskeli 2 şüpheli kiliseye silahlı saldırı düzenlemiş, bu saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Cihan hayatını kaybetmişti. Tacikistan uyruklu Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev'in de aralarında bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı?

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 34 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmiş, yapılan sorguların ardından 25 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Aralarında Kholikov ve Tanduev'in de bulunduğu 25 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHA

İstanbul Haberleri