Düğün sezonu devam ettiğinden altın alım ve satımı hala devam ediyor. Vatandaşı sadece altının fiyatı değil, alınan ya da takılan altının sahte olması da endişelendiriyor.

"Ucuza altın olmaz ve kalitesiz, düşük ayarlı altın düşük ayarlı altın ucuzdur"

TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale! TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale!

 Zonguldak'ta daha önce sahte altın çetesi çökertildi. Düşük ayarlı altınları tespit edip sahtecilik yapan çeteleşen şahıslara adli  adli işlem yapıldı.

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, "Ucuza altın olmaz ve kalitesiz, düşük ayarlı altın düşük ayarlı altın ucuzdur. Altın ucuz olmayacağı gibi kaliteli altın da her zaman değerlidir ve pahalıdır. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ortaya çıkan altın çetesi yakalandı. Bu çetelerin artması vatandaşı tedirgin ederken daha fazla böyle olayın yaşanmaması için uğraş vereceğiz. Zonguldak'a henüz gelemeyen altın çetesi çökertilerek vatandaşın maduriyeti önlendi. Kuyumcular Derneği başkanı olarak dolandırıcılık olayında bilir kişi oldum ve  dolandırıcıları tespit ederek emniye güçleriyle birlikte vatandaşın mağdur olmasını engelledik" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR...

Bir çok ilde sahte altın olaylarının artmasına rağmen Zonguldak'ta sahte altın çetesinin barınamadığına dikket çeken Çelik, "Çalışkan, özverili , mütevazi ve görevini layıkıyla yapan bir İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve onun başarılı direktifleri ile yırtıcı kaplan gibi suçluları yakalayan bir emniyet teşkilatı her türlü övgüye layık. Tüm emniyet teşkilatına buradan teşekkürlerimi sunarım" şeklinde konuştu.