Türkiye genelinde 2 ilde toplam 3 gazeteye BASIN AHLAK ESASLARININ İHLALİ” nedeniyle ceza verildi. Bu 3 gazeteden birinin Zonguldak Pusula Gazetesi olduğu öğrenildi… Pusula Gazetesinin böylelikle “Ahlak dışı” yazdığı resmi bir kurum tarafından teyit edildi. Pusula Gazetesi, Zonguldak’ın ve medyanın adını bir kez daha kirletmiş oldu.

 

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulunun 2020 yılı 9 uncu toplantısı 4 Mayıs 2020 tarihinde yapıldı. Basın İlan Kurumu kurumsal internet sitesinde yayımlanan habere göre; Türkiye genelinde 3 gazeteye “BASIN AHLAK ESASLARININ İHLALİ” nedeniyle ceza verildi.

 

“BASIN AHLAK ESASLARININ İHLALİ” 

Ahlak dışı yazılara uygulanması gereken ceza yürürlükte olmasına rağmen şimdiye kadar uygulanmadığı öğrenilirken, Pusula Türkiye'de bu konuda ceza yiyen ender gazetelerden biri oldu. Zonguldak'ın ve medya camiasının adını böylelikle bir kez daha kirleten Ali Rıza Tığ'ın hangi haberden ceza aldığı henüz açıklanmadı. 

 

 

BİK Resmi internet sitesinde yayınlanan haber şöyle;

"Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararı çerçevesinde İstanbul ilinde iki, Zonguldak ilinde bir Gazetenin muhtelif tarihlere ait nüshaları ve internet sitelerine ilişkin resen gündeme alınan dosyaların incelenmesi neticesinde;

Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi... Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi...

İstanbul ilinde bir Gazeteye iki dosya için 10, bir gazeteye 5;

Zonguldak ilinde bir Gazeteye 7;

günlük resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına, ayrıca Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 73 üncü maddesine göre verilen ek göstergeden yararlandırılmamalarına karar verilmiştir.

 

İstanbul ilinde bir Gazeteye ilişkin biri resen biri şikayet üzerine olmak üzere iki dosyanın incelenmesi neticesinde; muhatap Gazeteye 195 Sayılı Konunun 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca herhangi bir müeyyide uygulanmasına mahal olmadığına karar verilmiştir."