Nisan Ayında Sıcaklık Dalgalanmaları: İstanbul, Ankara ve İzmir'in 5 Günlük Hava Durumu

Hava Durumu Değişiklikleri:

Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne? Zonguldak’ta bakın en yaygın soy isim ne?

Artan Sıcaklık ve Hafta Sonu Soğuma: İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıklarında önemli bir artış bekleniyor. Öncelikle, 10 dereceye kadar bir yükselme yaşanacak ancak hafta sonuna doğru normale dönüş bekleniyor.

Yurt Genelinde Sıcaklık Trendi:

Mevsim Normallerinin Üzerinde Sıcaklık: Türkiye genelinde, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. Bu hafta, sıcaklık değerleri 6 ila 10 derece arasında mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

En Yüksek Sıcaklıklar Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da: En yüksek sıcaklık değerlerinin Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görülmesi bekleniyor. Adana'da termometreler 32 dereceyi gösterecek.

Üç Büyük Şehirde Artan Sıcaklık: İstanbul, Ankara ve İzmir'de de hava sıcaklıklarında artış yaşanacak. İstanbul'da, mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, hafta sonunda 19-20 derecelere gerileyecek.

Özel Notlar ve İlave Bilgiler:

İstanbul'da Yağmur İhtimali: Megakent İstanbul'da, perşembe ve cuma günleri kısa süreli yağmur ihtimali bulunuyor. Bu durum, sıcaklık artışıyla birlikte yerel olarak nemin artmasına neden olabilir.