Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün 25 il için sel ve su baskını uyarısı yaparken, kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle 7 il için turuncu, 18 il için sarı uyarıda bulundu.

Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi? Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya sağanak yağış ve kar yağışı etkisiyle giriyor. İstanbul'da kar yağışı beklentisi dikkat çekerken, hava sıcaklıklarının ise artması öngörülüyor.

Turuncu Kodlu Uyarılar

Antalya, Aydın, Balıkesir, Mersin, İzmir, Manisa ve Muğla illeri için turuncu kodlu uyarı yapılan uyarılarda vatandaşlar, sel, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Sarı Kodlu Uyarılar

Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye illeri için sarı kodlu fırtına ve yağış uyarısı yapıldı.

Hava Durumu ve Tahminler

Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışların genel olarak yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağmurların yanı sıra yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis olaylarına dikkat çekiliyor.

Batı Karadeniz'de Hava Durumu:

  • Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sıcaklık 8°C ile 8°C arasında.
  • Düzce: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sıcaklık 13°C ile 13°C arasında.
  • Kastamonu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sıcaklık 6°C ile 6°C arasında.
  • Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sıcaklık 12°C ile 12°C arasında.

Meteoroloji, vatandaşları ani sel, su baskını ve heyelan risklerine karşı tedbirli olmaları ve güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri konusunda uyarıyor.

HABER MERKEZİ