Zonguldak’ın en büyük sorunu haline gelen ve insanların kent merkezine gelmemesine vesile olan otopark sorununa en büyük çözüm olarak görülen Lavuar alanı altına otopark projesinin genel projeden çıkartılmasına tepkiler devam ediyor.

 Vatandaşın yanı sıra üst düzey bürokratlar ile Ak Partili belediye başkalarının bile “İhanet” olarak belirttiği gelişmeyle ilgili Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın yanlış yönlendirilmesi, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge’ye ise hiç bilgi verilmemesi olaya farklı boyut kazandırdı.

CHP eski belediye başkanı İsmail Eşref döneminde, Lavuar bölgesinin altına 450 araçlık bir otoparkın planlanmasının ardından başlayan süreçte Zonguldak mevcut Belediye Başkanı Selim Alan, 2019 yılı seçim programında lavuar alanı altına 500 araçlık otopark yapılacağını açıklamıştı. 
TOKİ tarafından yaptırılacak olan projenin 2 sefer yapılan ihalesinin ardından yapılan sondajda deniz seviyesinin altına inilip su çıktığının ve ek 90-120  milyon lira arasında maliyeti olacağının belirtilmesi üzerine otoparktan vazgeçilmişti. 
Kamuoyuna net açıklamada bulunmayan Selim Alan’ın mevcut lavuar alanı altına otoparkın olmadığını etrafına itiraf etmesine rağmen açıklamada bulunmuyor. Lavuar alanının 2. aşama olarak dillendirilen Esnaf Odasının bulunduğu binanın altına yapılacağı söyleminin de doğru olmadığı belirtilirken vatandaşın tepkisini çekeceği düşüncesiyle kamuoyundan gizleniyor. 

Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı! Zonguldak Belediyesi'nin işini vatandaş yaptı!

MUSTAFA ÇAĞLAYAN YANILTILDI MI?
Öte yandan geçen hafta televizyonda canlı konuk olan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, soru üzerine lavuar alanı altında otopark olduğunu açıklamıştı. Başkan Çağlayan, “Otopark var biliyorum” şeklindeki cevabıyla yanıltıldığını ortaya koymuş oldu.

KENT KONSEYİ BAŞKANI DA BİHABER!
Ayrıca Zonguldak’ın trafik sorununa dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, Lavuar alanı projesinden otoparkın çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini açıkladı. 
Trafik sorununa bütüncül bakılması gerektiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, trafik sorununu çözmenin yolunun park sorununu halletmekten geçtiğini, lavuar alanının altına da otopark yapılmasının bunun için fırsat olduğunu vurguladı