Dünyanın içinde bulunduğu Korana virüs kâbusu gün geçtikçe yayılırken, başta ÇİN olmak üzere diğer ülkelere de sıçrayarak toplamda binlerce insanın hayatına mal olurken, “Aman ülkemize gelmesin. Türkiye de bu kâbusu yaşamasın” diye diken üstünde dururken tam da Zonguldak’ın göbeğinde patlayan Korana kâbusu vatandaşlarımızın büyük oranda paniklemesine sebep oldu ancak çok şükür ki bu kâbus alınan tedbirler ve yapılan tetkikler sonunda çabucak bitiverdi.

 

NASIL GELİŞTİ HATIRLAYALIM

İran’dan gelen TIR kamyonları Erdemir limanına uğradı burada 13 İran’lı, daha sonra 16 olarak açıklandı. Bir tanesi yüksek ateş sonucu tespit edilince Ereğli’den Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Site Ek binasına sevk edilerek burada tedavi altına alındı. Haberin duyulmasının ardından hastanede ne kadar hasta varsa panik halinde hastaneyi terk etti ve ardından da hastanenin üst kısmı karantina altına alındı.

Buraya kadar olan gelişme sadece bir İran’lı’nın yüksek ateşten şüphelenilerek kontrol altına alınmasından kaynaklandı. Virüs’ün ne kadar tehlikeli ve ölümcül bir hastalık olduğunu televizyonlardan gören vatandaşlar da doğal olarak tedbir amaçlı kendilerini sağlama almaya çalıştı. Bu arada haber tüm Zonguldak’ta patlayınca eczanelerde maske satışında da patlama oldu ve maskeler kısa sürede tükeniverdi.

Olaylar bu şekilde gelişirken Şehrin en yetkili mülki amiri sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ı telefonla arayarak doğru bilgileri kamuoyuyla paylaşmak adına konuşmayı tercih ettim. Sayın Valimiz 5 dakika içinde bana döndü ve telefonumdan beni aradı, doğru ve net bilgileri verdi. Sadece 1 İranlı’nın yüksek ateşten dolayı sıkıntılı olduğunu diğerlerinde sağlık yönünden bir sıkıntı olmadığı hakkında bilgiler edindiğini ve o İranlı hastanın tetkiklerinin 1 gün içinde kendilerine haber verileceğini ifade ederek sağ duyu ve sakinlik çağrısı yaptı.

Ben haberi sayın Valimizin söylediği şekilde İMZA Gazetesi sitesinden yayınladım ve haber patlayarak 8 binden fazla okunma sayısına ulaştı. Ertesi gün ise Vali’nin açıkladığı şekilde korkulan olmadı ve yüksek ateşli sıkıntılı görünen İranlı’dan da Korana Virüs olmadığı haberi gelince hepimiz derin bir OHH çektik.

Kozluluları üzecek uygulama hayata geçiriliyor! Pazartesi günü durdurulacak Kozluluları üzecek uygulama hayata geçiriliyor! Pazartesi günü durdurulacak

Gerçekten sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ı olaylara sakin ve sağduyulu yaklaşarak ve halka da doğru bilgilendirme yaptığı için tebrik ediyorum.

Bu arada mübarek Kandil akşamında 33 vatan evladını haince kalleşçe saldırı sonucu şehit eden Rejim midir Rus mudur kim olursa olsun buradan lanetliyorum, ama biliyorum ki şehitlerimizim kanının yerde kalmayacağını ve kalmadığını da gördükçe kinim nefretim bir damla da olsun azalıyor. Allah vatanımızı, askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi korsun ve her daim muzaffer eylesin.

 

HALİL POSBIYIK ZİYARETİ

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve İMZA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte hafta sonu Ereğli’de Başkan Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ettik. Çok güzel, anlamlı ve verimli bir ziyaret oldu. Sayın Başkan Posbıyık’ın bizleri memnun edici şekilde ağırlamasından dolayı teşekkür ediyorum.

İlk seçildiği anlarda da sayın Posbıyık’ı ziyaret etmiş ve başkanlığını kutlamıştık. Aradan geçen 8-9 aylık zaman içerisinde sayın Başkanın Belediyeyi daha da toparladığını ve moralinin yüksek olduğunu gördük. Geçmişten bu güne basına verdiği değeri bildiğimizden bunun aynı şekilde devam etmesini beklediğimiz ifade ettiğimizde “Biraz daha sabır” diyerek önümüzdeki günlerde elinden geleni yapacağını söyledi. Sayın Başkana teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.