Zonguldak doğumlu Vali Erdoğan Bektaş’ın Kasım 2018’de tayin olacağı haberi doğduğu kentte heyecan uyandırş ve büyük bir memnunlukla karşılanmıştı. Ancak aradan geçen 19 ay gibi kısa bir zaman süresinde merkeze çekilmesi de kafalarda (?) işaretine neden oldu. Korana Virüs salgınında Vali Bektaş’ın sağlık çalışanları ile ilgili olarak basında çıkan tatsız açıklamaları Zonguldak’ta olduğu kadar Ankara’da da ses getirmiş ve yurdun hemen her köşesinde tepki çekmişti.

Vali Bektaş bu sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade etse de ağızdan çıkan o sözler üzerine her an görevden alınacağı haberleri konuşuluyordu. İşin üzerine bazı kalemler de ısrarla gitmeye başlayıp yön vermeye çalışınca tadı tuzu kalmamıştı ve gelinen noktada da Valiler kararnamesi ile Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Ankara merkez Başmüfettişlik görevine tayin edilirken yerine de Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz atanmıştı. Hal böyle olunca da Sayın Vali Bektaş’ın aşağıda sarf ettiği sözleri başınıyedi? Sorusu sorulmaya başladı.

İŞTE O SÖZLERİ…Zonguldak doğumlu olan Vali Erdoğan Bektaş, geçen 17 Nisan günü düzenlediği basın toplantısında  “Bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarla kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar. Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bu gün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu da gerçekten zor oldu" demişti.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, Bu sözlerin etkili olup olmadığı dedikoduları konuşula dursun Zonguldak doğumlu Vali Erdoğan Bektaş doğduğu kentte barınamadı tam olarak hizmetlerini gerçekleştiremedi.

FOTOĞRAFI KONUŞURSA

Haber: Mustafa EMEN

Çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar! Çocuklara unutulmaz bir gün yaşattılar!