Zonguldak sahil yolu projesi geçtiğimiz günlerde başladı ve yüklenici firma sahaya tam şekliyle hakim olarak iş makinalarıyla birlikte belirlenen proje doğrultusunda yıkım faaliyetlerini sürdürüyor.

Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor Oltasını alan oraya koştu! Herkes oraya akın ediyor

Zonguldak limanı içinde sahil kesiminde bulunan ve balıkçıların olduğu alan yıllardır kötü bir manzara eşliğinde şehrin görüntüsünü berbat haline dönüştürüyordu. Derenin getirdiği bütün pislikleri rüzgâr ve akıntının da kuvvetiyle balıkçı barakalarının olduğu yere doldurunca ortaya çok çirkin bir manzara çıkıyordu.

Hal böyle olunca şehrin yetkilileri ne yazık ki bu kötü duruma kalıcı bir çözüm bulamaması sebebiyle bu rezalet yıllarca devam etti ve sonunda bu işe el atan bir önceki Vali Ahmet Çınar, emniyet güçleri eşliğinde sahilde bulunan bütün barakaları yıktırarak bu kötü duruma dur dedi.  Ne zaman yapılacağı merakla beklenen bu yer aradan geçen 2 senenin ardından da göreve gelen AK Parti Belediye Başkanı Ömer Selim Alan seçim vaatlerinden biri olan sahil projesini sonunda hayata geçirerek başlattı ve Zonguldak şehrinin önünü açmaya başladı.

Valilik önünden başlayarak yeni adliye binasının önüne kadar yeni haliyle muhteşem bir projeyle sonlandırılacak olan yeni sahil yolu şehri de bambaşka bir görüntüye kavuşturacak.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, yıllarca nasıl bir şehirde yaşatıldığımızı görün de herkes ibret alsın. Yıkım günü bu fotoğrafları iyi ki çekmişim diyorum. Zamanı gelince bakın nasıl da haberin doğruluğunu gösteriyor. Bundan sonra artık yeni halini görmeye odaklanma zamanıdır. İnşallah 1.5 sene sonra kısmeti olanlar görme ve yaşama imkanına kavuşacak. YA NASİP diyelim…

FOTOĞRAFLAR KONUŞURSA

Haber: Mustafa Emen