Türkiye Cumhuriyeti Devleti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve silah arkadaşlarının çok zorluklarla geçen karanlık günlerin ardından özgürlüğüne kavuştu ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla bağımsızlığına kavuştu.

Karanlık günler aydınlığa kavuştu ama Türk Milleti o tarihten bu yana ekonomik sıkıntılardan kurtulamadı. Nice hükümetler kuruldu, nice Başbakanlar, Bakanlar geldi geçti ama malesef bu millet derin bir ohh çekemedi. Çekenler oldu tabi, tuzu kuru olanlar para derdi olmayanlar, zenginler, para babaları yedi içti keyfine baktı. Çalıştırdıkları kesimin ağzına bir parmak bal çalarken zenginliklerine zenginlik kattı. Onlar oldu iş adamı.

Onlar bir yemekte, bir eğlencede veya adını koyamadığımız bilmem ne yerde başka bir işte işçi maaşı kadar bahşişi gözü kapalı saçarken gariban işçiler ise ayın başını getirmek için kırk takla attı. Bir simitle, bir çorbayla gün geçerken öbür taraflarda para oluk gibi aktı, akıtıldı.

Sonuçta; Hayat bir şekilde devam etti, etmek zorundaydı.

Ölenler öldü, kalan sağlar yine bizlere kaldı.

Sene 2020…

Zorluklar, sıkıntılar bitti mi?

Hayır bitmedi, bitmesi de mümkün değil.

Her tarafımız düşmanlarla dolu.

Dertlerin biri bitiyor, diğeri geliyor.

Küresel güçler Türkiye’yi dizayn etmeye çalışıyor.

Edemedikçe de çeşitli kalleşliklerle saldırıyor veya tetikçilerine saldırtıyor.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti geride kalan 97 yılda çok badireler atlattı ama hepsinden de alnının akıyla çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Etrafımız ateş çemberiyle kaplı olmasına rağmen güçlü ve dimdik durumda olan ülkemiz düşmanlarına gereken dersi veriyor, el uzatanın da elini kırıyor.

Aslında hükümetiyle, muhalefetiyle bir arada olması gerekmesine rağmen çeşitli görüş ayrılıkları sebebiyle sıkıntılar yaşanıyor ve bu sıkıntıları aşmaya çalışıyor. Küresel güçler ülkemizin güçlü çıkışını engellemek adına her türlü entrikalarla engellemeye çalışıyor, içeriden çökertmeye çalışıyor. Tıpkı geçmişte yaptıkları gibi.

Böylesine inançlı ve birbirlerine bağlı bir toplumun bağlarını koparmanın kaleyi içeriden yıkmak olduğunu biliyorlar ve ona göre de planlarını devreye sokuyorlar.

SONUÇ-Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2023-2053 hedeflerine ulaşmak için durmayacak, durdurulamayacak. Türkiye’nin bu ilerleyen gücü tüm engellemelere ve sıkıntılara rağmen devam edecek ve sonunda bu millet zorlukları el birliğiyle yenerek gelecek kuşaklara güçlü bir Cumhuriyet bırakacak.

Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi... Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi...

Nice yıldönümlerine…