Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi’nde korkunç bir kaza meydana geldi.

Darıobası Mahallesi’ndeki Davut Avan’ın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı’nda tören düzenlendi.

Törene katılmak için halkın toplandığı sırada, Kahramanmaraş-Andırın kara yolundan gelen bir kamyon kalabalığın arasına daldı.

Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer  “Şu an için 5 can kaybımız, 25 yaralımız var. Yaralılarımız arasında hayati tehlikesi olan vatandaşlarımız da söz konusu.” açıklamasında bulundu.

Lastiği patlayan minibüs duvara çarptı: 3 ölü, 17 yaralı!.. Lastiği patlayan minibüs duvara çarptı: 3 ölü, 17 yaralı!..

Freni boşaldığı belirtilen kamyonun çarpması sonucu olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’taki kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın kapsamı dikkate alınarak 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş, şüpheli gözaltına alınmıştır” dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada hayatını kaybedenlerin; Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy, Tahir Temiz olduğu ve otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

CENAZELERDEN 2'Sİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Mustafa Güzeloğlu (65) ile Mustafa Peksoy’un (70) cenazesi işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi.

Güzeloğlu’nun cenazesi, kazada hayatını kaybettiği Kırsal Darıobası Mahallesi’ndeki Kavaklı Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Cenazeye, Güzeloğlu’nun aile yakınlarının yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan katıldı.

Güzeloğlu’nun 5’i kız, 4’ü erkek olmak üzere 9 çocuğu olduğu öğrenildi.

Peksoy’un cenazesi de Alanlı Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

KAMYON, İNCELENMEK ÜZERE SERVİSE GÖNDERİLDİ

Kazanın ardından olay yerinde yapılan inceleme tamamlandı. İncelemenin ardından devrilen kamyon vinç yardımıyla kaldırıldı.

Kamyon, soruşturma savcısının talimatıyla incelenmek üzere servise gönderildi. Burada, başta firen sistemi olmak üzere herhangi bir mekanik arıza olup olmadığının tespiti için kamyonun detaylı bir incelemeye alınacağı belirtildi. Kamyonun çarptığı diğer 3 araç da çekiciler yardımıyla olay yerinden götürüldü.

CENAZELERDEN 2’Sİ DEFNEDİLDİ

Öte yandan, kazada hayatını kaybedenlerden Mustafa Güzeloğlu (65) ile Mehmet Peksoy’un cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek, defnedildi. Mehmet Peksoy Alanlı Mahallesinde, Mustafa Güzeloğlu ise hayatını kaybettiği Kavaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.