Vali Hacıbektaşoğlu, özellikle kaçak maden ocaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen sorular üzerine, Zonguldak'taki kaçak ocaklarda işsizlikle herhangi bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, "Kaçak ocaklarda çalışan herkes bana gelsin, ona iş bulacağım" dedi.

Vali, can ve mal güvenliğinin öncelikleri olduğunu belirterek, kaçak maden ocaklarında iş güvenliği şartlarının sağlanmadığını ifade etti. Bu nedenle denetimsiz üretimi kabul etmediklerini belirtti ve Jandarma ve Emniyet bölgelerinde sürekli denetimlerin yapıldığını söyledi. Son bir hafta içinde alınan bir ihbar sonucunda 2 kaçak ocağın imha edildiğini açıkladı.

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

Vali Hacıbektaşoğlu, 2023 yılında kaçak ocaklarda 1434 denetim yapıldığını, bu denetimler sonucunda 234 ocak kapatıldığını ve 108 adli ve idari işlemle 116 ton kömürün ele geçirildiğini belirtti. 2024 yılının ilk iki ayında ise 237 denetim yapıldığını, 19 ocağın kapatıldığını ve 38 adli ve idari işlemle 16.5 ton kömüre el konulduğunu açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre denetimlerde yüzde 16, ele geçirilen kömürde ise yüzde 300 oranında bir artış olduğuna dikkat çekti.