16,8 kilometrelik Ilgaz Dağı'nı 30 dakikada aşan tünel, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlarken, trafik kazalarında da ciddi düşüşlere neden oldu.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden Ekonomiye 1 Milyarlık Katkı (2)

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Ekonomiye 1 Milyar Liralık Katkı Sağladı

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, 6 yılda toplamda 9 milyon 39 bin aracın geçişine imkan tanıdı. Tünel, sürücülere Ilgaz Dağı'nı aşma avantajı sunarken, ekonomiye de 1 milyar lirayı aşan bir katkı sağladı. Tünelin açılmasıyla özellikle Kastamonu ve Sinop bölgelerindeki sanayi kuruluşları için ulaşım kolaylığı sağlandı.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden Ekonomiye 1 Milyarlık Katkı (4)

Günlük 3 Bin 500 Araç Ilgaz Tüneli'ni Kullanıyor

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Ilgaz Tüneli, 2021'de 1 milyon 326 bin 45, 2022'de 1 milyon 202 bin 310 sürücü tarafından kullanıldı. Bu yılın 11 ayında ise 1 milyon 277 bin 500 araç tünelden geçti. Günlük ortalama 3 bin 500 aracın kullandığı Ilgaz Tüneli, tasarrufuyla ekonomiye ciddi bir katkı sağladı.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden Ekonomiye 1 Milyarlık Katkı (7)

En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül... En düşük emekli maaşına destek! Hükümetin üzerinde çalıştığı en ciddi formül...

Nakliyeciler, Tasarrufu Esnafa İndirim Olarak Yansıtıyor

Ilgaz Tüneli'nin nakliye fiyatlarını düşürdüğü belirtilirken, tünelin kullanılmasıyla birlikte nakliyecilerin tasarrufu, esnafa indirim olarak yansıtıldı. Böylece, bölge esnafının rekabet gücü arttı ve dışarıdan gelen ürünlerin maliyeti düştü.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden Ekonomiye 1 Milyarlık Katkı (8)

 İnebolu Limanı'nın Büyütülmesi Bekleniyor

Ilgaz Tüneli, Ankara'ya en yakın liman olan İnebolu Limanı'nın önemini artırdı. Eğer İnebolu Limanı büyütülürse, tünelin limana büyük faydası olacağı düşünülüyor. Bu durum, Kastamonu'nun lojistik merkezi olma potansiyelini artırabilir.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nden Ekonomiye 1 Milyarlık Katkı (11)

HABER MERKEZİ