31 Mart yerel yönetimler seçimleri sona erdi ve Zonguldak’ta Belediye Başkanlığı el değiştirerek CHP adayı Tahsin Erdem AK Partili rakibi Selim Alan’ı büyük oy farkıyla geçerek Zonguldak’ın yeni Belediye Başkanı oldu.

Ne olacağı ve nasıl sonuçlanacağı konusunda seçim öncesinde değişik iddialar ortaya atılan çekişmeli geçmesi beklenen seçimde Tahsin Erdem rakibi Selim Alan’a tahminlerin de üstesinde açık ara oy farkı atması da AK Parti kanadında şoka neden oldu, çünkü böyle bir sonucu hiç kimse beklemiyordu.

Aslında CHP Türkiye genelinde AK Parti’ye böylece büyük bir uyarı dersi de vermiş oldu. Halkın içinde bulunduğu ekonomik krizin yansımaları da sandıkta patladı. Mesajlar da yerine ulaşmış oldu.

Seçimler sonrasında mazbatasını alan yeni Belediye Başkanı Tahsin Erdem eski Başkan Selim Alan’dan başkanlık makamında devir teslim töreninde bir araya gelerek her ikisine de yakışır bir fotoğraf karesi ile kamuoyunda gerçekten alkışı hak ettiler.

Emeklilerden önemli çağrı! Emeklilerden önemli çağrı!

5 sene Zonguldak’ta değişim adına güzel hizmetler yapan Selim Alan aynı başarılı hizmetleri de Tahsin Başkandan beklediğini ifade ederek başarılar diledi. Tahsin Erdem ise Alan’a hizmetlerinden dolayı da teşekkür ederek devir teslimi işte fotoğraftaki kareyle birlik beraberlik mesajı pozuyla sona erdi.

Sonuç itibariyle Zonguldak küçük bir vilayet ve herkes birbirinin yüzüne bakıyor, olması gereken de buydu. Bizde buradan Tahsin Erdem’e bir kez daha başarılar diliyoruz. Zonguldak halkı Tahsin başkandan da güzel hizmetler bekliyor.

Haber-Yorum: Mustafa Emen

Tahsin Erdem Selim Alan 1