Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Çankırı, Kars, Samsun, Tokat, Tunceli ve Zonguldak illerinde kitapseverlerle buluşacak 10 gezici kütüphane projesi kapsamında düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Bakan Ersoy, Türkiye'nin her noktasına kültür merkezleri inşa ederek kültür ve sanata erişimi sağlamak için gerekli altyapının oluşturulduğunu belirtti.

Türkiye’nin ilk ve tek Maden Müzesi Zonguldak'ta! Türkiye’nin ilk ve tek Maden Müzesi Zonguldak'ta!

Zonguldakk (4)

Bakan Ersoy, son beş yılda kütüphanecilik vizyonunu geliştirerek yeni projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Türkiye'deki kütüphane sayısının bin 296'ya ulaştığını aktaran Ersoy, bu dönemde 300 yeni kütüphanenin inşa edilerek vatandaşların kullanımına açıldığını vurguladı. Ayrıca, yeni konsept kütüphanelerin de hayata geçirildiğini belirtti. Alışveriş merkezleri, dağlar, havalimanları ve okullarda kütüphaneler kurulduğunu ve çocuklar için özel kütüphanelerin de faaliyete geçirildiğini dile getirdi.

Zonguldakk (1)

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL HEDEFLER

Bakan Ersoy, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak belirlenen 100 yeni kütüphane hedefine ulaşıldığını ve bu kütüphanelerin tamamlandığını veya yeniden inşa edildiğini ifade etti. Ayrıca, yapay zeka destekli 100 akıllı kütüphanenin de vatandaşların kullanımına sunulacağını duyurdu.

Zonguldakk (3)

GEZİCİ KÜTÜPHANENİN KATKILARI

Ersoy, gezici kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, bu projenin özellikle yerleşik kütüphanelere ulaşmakta zorlanan vatandaşların kültürle tanışmalarını sağlamak amacıyla hızlandırıldığını belirtti. Gezici kütüphanelerin, özellikle çocukların ve gençlerin kitaplarla tanışmasını ve okuma alışkanlığını kazanmalarını desteklediğini söyledi. Ayrıca, deprem gibi acil durumlarda da gezici kütüphanelerin önemli bir rol oynadığını ve psikolog desteği ile vatandaşlara hizmet verdiğini dile getirdi.

Bakan Ersoy, yapay zeka destekli akıllı kütüphanelerin yaygınlaştırılacağını ve kültürel faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinde yeni kütüphane inşaatlarının başlatıldığını ve kültür ve sanat hizmetlerinin herkesin erişimine açık olması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

İHA

Zonguldak Haberleri