Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, depremde hayatını kaybeden arkadaşları Büşra Türkçapar anısına “Çantamda Umut Var” projesini hayata geçirdi.

Doç. Dr. Timur Koparan danışmanlığında yürütülen Topluma Hizmet Dersi kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden arkadaşları Büşra Türkçapar’ı “Çantamda Umut Var” adlı proje ile andı.

2-8

Uzaktan eğitim nedeniyle farklı illerde bulunan öğretmen adayları gerçekleştirdiği başarılı işbölümü sayesinde yaptıkları hazırlıkların ardından proje için gerekli çalışmaları tamamladı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Doğru Cevap Özel Eğitim Kursu, H&S Organizasyon (Bolu) ve yardımseverlerin katkılarıyla destek olduğu proje, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Sevin Fatih Ortaokulu’nda 12 Mayıs Cuma günü hayata geçirildi.

Proje kapsamında depremden zarar gören öğrencilere psikolojik ve zihinsel yorgunluklarını bir nebze unutturmak, yüzlerde tebessüm oluşturmak ve geleceğe yönelik umutları yeşertmek adına okul çantaları, kırtasiye setleri ve hikaye kitapları hediye edildi.

Ereğli’de şehide saygısızlık! Seçim bitti, Posbıyık gitmedi! Ereğli’de şehide saygısızlık! Seçim bitti, Posbıyık gitmedi!

Etkinlikte Büşra Türkçapar ile ilgili anılarını aktaran öğrenciler, ardından okulun belirli yerlerine vefat eden öğrenciyi tanıtan afişler asarak okul bahçesinde öğrencinin adına ağaç dikti.

Bu anlamlı projede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren okul müdürü Fatih Uçar, projede emeği geçen herkese katkılarından ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti.