Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında emeklilere Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel 5 bin TL ikramiye müjdesini verdiği ancak emekli olup çalışanların bu ikramiyeden faydalanamayacağının açıklanmasının ardından emeklilerin tepki gösterdiği belirtiliyor.

Sosyal medyada, emekli olup hala çalışmaya devam edenlere ikramiye verilmemesine dair tepkilerin olduğu ifade ediliyor. Vatandaşlar, bu durumu haksızlık olarak nitelendirerek, uzun yıllar emek verip prim ödeyerek emekli olduklarını ve bu nedenle her emeklinin eşit şekilde bu tür ikramiyelerden faydalanması gerektiğini dile getiriyor.

Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi Rekor seviyede arttı! %8,8'lik büyüme kaydedildi

Tepkilerde emeklilerin uzun yıllar çalışarak emekli oldukları, bu süreçte emekli olup çalışanlara da aynı hakların tanınması gerektiği yönünde görüşler belirtiliyor. Sosyal medyadaki bu tepkilerin, emekliler arasında ve toplumda nasıl bir etki yarattığı ve bu konudaki tartışmaların nasıl gelişeceği önemli bir konu olarak değerlendirilebilir.

Emekliler tepki gösterdi...

Sosyal medyadan tepki gösteren vatandaş, “Emekli olup çalışmaya devam edenlere ikramiye yokmuş sadakami veriyonuz veriyosan her emekliye vereceksiniz yok öyle dava biz disimizle tirnagimizla 25 sene çalışıp pirim ödeyip buralara geldik haksızlık yapmayın yaptığınız çalışma bumu”dedi.